Λαβρόφ για Σκοπιανό: Oλα γίνονται από τους Αμερικανούς για το ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξη απολογισμό των πεπραγμένων της ρωσικής διπλωματίας το 2017, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεφύλαξε και ένα σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Χωρίς περιστροφές, ο ρώσος ΥΠΕΞ απέδωσε την ενεργοποίηση της συζήτησης του ζητήματος στον… διακαή πόθο των ΗΠΑ να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

«Για

ένα μεγάλο διάστημα οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονταν σε μια ημιαδρανή κατάσταση» και «ενεργοποιήθηκαν μόνο όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ», παρατήρησε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι ήδη στο ΝΑΤΟ, δεν της προτείνεται να κάνει υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τα Σκόπια «τα οποία πρέπει να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι «σε όποια ονομασία και αν καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια για τη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εάν αυτή αποφασισθεί επίσημα και επικυρωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων, ασφαλώς και όλοι θα την αναγνωρίσουν. Όμως την ουσία των όσων συμβαίνουν, ελπίζω ότι όλοι την αντιλαμβάνονται και συνίσταται στο εξής: στην περίπτωση αυτή το θέμα δεν είναι να ληφθούν υπ’ όψιν κάποια γενικά και ιδιαίτερα γνωρίσματα των δύο γειτονικών λαών, αλλά το να κάνουν την μία (τα Σκόπια) οπωσδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ».

The post Λαβρόφ για Σκοπιανό: Oλα γίνονται από τους Αμερικανούς για το ΝΑΤΟ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα