Κυριάκος σε Φώφη: Δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση του Συντάγματος

Αρνητική ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα από την παρούσα Βουλή και δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο εκτίμησε ότι η αναθεώρηση δεν είναι του παρόντος, δεδομένου μάλιστα ότι οι συναταγματικές αλλαγές απαιτούν ευρεία συναίνεση.

Εξηγώντας τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, τόνισε πως για τη συναγματική αναθεώρηση απαιτούνται ευρείες συναινέσεις, οι οποίες δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ενώ όπως σημείωσε, η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τα σημεία που -σωστά- βάζει η κυρία Γεννηματά.

«Οι αλλαγές που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, κατά βάση η κυρία Γεννηματά και ο κ. Αλιβιζάτος, είναι αυτονόητα αναγκαίες, αλλά δεν είναι αρκετές, δεν είναι αυτές που θέλουμε. Θέλουμε περισσότερες», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο «Κόκκινο 105,5fm» και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.

Όπως εκτίμησε, «ο χρόνος της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης θα είναι πολύ μακρύτερα. Δεν θέλουμε να πάμε σε μία συνταγματική αναθεώρηση που δεν θα μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε ουσιαστικά βασικά άρθρα του Συντάγματος, που αυτή τη στιγμή -και μετά την εμπειρία δεκαετιών- πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουν».

Όσον αφορά την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε φλέγοντα και χρονίζοντα ζητήματα, όπως πχ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Τσιάρας εκτίμησε ότι «η ευκαιρία δεν θα χαθεί και θα δοθεί στην μεθεπόμενη Βουλή», όπως προέβλεψε.

The post Κυριάκος σε Φώφη: Δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση του Συντάγματος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα