Δέκα οκτώ ψηφιακές ραδιοφωνικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας προανήγγειλε ο Κρέτσος

«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην οποία μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο θα παραχωρηθούν οι σχετικές άδειες.

Στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ραδιοφωνική Digea, με το τίμημα να καθορίζεται από την αγορά, αφού οι άδειες θα δοθούν με πλειστηριασμό, ενώ τον διαγωνισμό και κατά

συνέπεια την τιμή εκκίνησης, θα αναλάβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, με το ψηφιακό ραδιόφωνο θα μπορούν να λειτουργούν 18 σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα τεθούν διαφανείς κανόνες που θα ισχύουν για όλους.

Με εξαίρεση τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπεται σε όλη την Ευρώπη, οι υπόλοιπες άδειες θα δοθούν με την ίδια διαδικασία, είτε πρόκειται για δημοτικά ραδιόφωνα είτε για εκκλησιαστικούς σταθμούς, διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό ενημερωτικών και μουσικών σταθμών.

The post Δέκα οκτώ ψηφιακές ραδιοφωνικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας προανήγγειλε ο Κρέτσος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα