Κρατικοί λειτουργοί χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους για ροζ γραμμές και ποδόσφαιρο

15:41 8/8/2017 - Πηγή: Protagon

Ακόμα και για μια χώρα συνηθισμένη στα σκάνδαλα όπως η Ιταλία, η αποκάλυψη ότι έως και οκτώ εκατ. ευρώ σπαταλήθηκαν σε τηλεφωνήματα των δημοσίων λειτουργών σε «ροζ» γραμμές, σε παρακολουθήσεις online ποδοσφαιρικών αγώνων και κατεβάσματα συνταγών μαγειρικής έχει αυτά ακριβώς τα πικάντικα συστατικά που προκαλούν αίσθηση.

«Το συνολικό ποσό δεν είναι τεράστιο, αλλά δείχνει μια αντίληψη και πρακτική για το πως ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα», έγραψε η La Repubblica. Και δεν αποκλείεται, τώρα, να ξεκινήσει έρευνα της Δικαιοσύνης. Αν μη τι άλλο, για να εξακριβωθεί και για ποιο λόγο, μέχρι τώρα κανένα υπουργείο ή δημόσια υπηρεσία δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε.

Οπως έγραψε από την πλευρά της η εφημερίδα Il Giornale, την τελευταία πενταετία, από το 2012 ως και τις μέρες μας, σπαταλήθηκαν σχεδόν οκτώ εκατ. ευρώ για ιδιωτική (και άκρως συζητήσιμη) χρήση των κινητών τηλεφώνων που το ιταλικό Δημόσιο προσφέρει σε διευθυντικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από την επιτροπή της ιταλικής Βουλής, η οποία ασχολείται με τη δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας. Στην Ιταλία παρέχεται σε τετρακόσιες χιλιάδες ανώτερους υπαλλήλους του δημοσίου δωρεάν τηλέφωνο από την υπηρεσία τους. Με κύριο στόχο να μπορούν να διευκολύνονται στην εκτέλεση της εργασίας τους. Δεν συμβαίνει, όμως, πάντα, ακριβώς αυτό.

Οπως προέκυψε από την κοινοβουλευτική έρευνα, τα τηλεφωνήματα ήταν πολύ προσωπικά: σε μεγάλο βαθμό για συνδέσεις με διαδικτυακές πύλες πορνογραφικού περιεχομένου και ανάλογες «καυτές τηλεφωνικές γραμμές».

Παράλληλα, χρήματα του Δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν μέσω κινητού οι ενδιαφερόμενοι ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών ματς και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο σειράς συνταγών μαγειρικής!

Η Il Giornale σημείωσε ότι κάποιοι μπορεί να μην ευθύνονται γι’ αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, αφού μερικές φορές αρκεί να απαντήσεις σε ένα μήνυμα sms ή να κάνεις «κλικ» πάνω σε «μπάνερ» ιστοσελίδας για να ενεργοποιήσεις μια προσφορά επί πληρωμή. Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ανώτεροι υπάλληλοι δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι.

The post Κρατικοί λειτουργοί χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους για ροζ γραμμές και ποδόσφαιρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα