Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια: Ντι Κάπριο – Σκορσέζε για έκτη φορά μαζί

Η εργασιακή τους χημεία είναι αποδεδειγμένη. Αλλωστε, ό,τι έχουν κάνει μαζί στο παρελθόν, δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Εχουν δουλέψει μαζί σε πέντε ταινίες και τώρα ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζονται να συμμαχήσουν ξανά, για έκτη φορά, στην ταινία «Killers Of The Flower Moon».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο 75χρονος σκηνοθέτης θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιβλίου του συγγραφέα Ντέιβιντ Γκραν, με πρωταγωνιστή τον 43χρονο ηθοποιό.

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στην ταινία «The
Aviator» του Μάρτιν Σκορσέζε (Miramax)

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα του 1920 και εξελίσσεται γύρω από μία φυλή Ινδιάνων, που δολοφονήθηκαν σταδιακά, όταν έγιναν πλούσιοι επειδή ανακάλυψαν πετρέλαιο στη γη τους. Το FBI, που ερεύνησε αργότερα σε βάθος την υπόθεση, αποκάλυψε μία απίστευτη και απάνθρωπη συνωμοσία εναντίον τους, κι ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην αμερικανική Ιστορία.

Στις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» (Miramax)

«Οταν διάβασα το βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, αμέσως άρχισα να το κάνω εικόνα – τους ανθρώπους, τα σκηνικά, τη δράση – και ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω ταινία, να το μεταφέρω στη μεγάλη οθόνη. Είμαι κατενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Ερικ Ροθ ο οποίος έχει αναλάβει το σενάριο και για μία ακόμη φορά με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ώστε να μεταφέρουμε στην οθόνη αυτή την ιστορία», σχολίασε ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Μία άλλη σπουδαία στιγμή στη συνεργασία Ντι Κάπριο-Σκορσέζε στον «Λύκο της Wall Street» (Paramount Pictures)

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Μάρτιν Σκορσέζε έχουν συνεργαστεί ξανά το 2002 στο «Gangs Of New York» (Συμμορίες της Νέας Υόρκης), το 2004 στο «The Aviator», το 2006 στο «The Departed» (Ο πληροφοριοδότης), το 2010 στο «Shutter Island» (Το νησί των καταραμένων) και στο «The Wolf Of Wall Street» (Ο Λύκος της Wall Street) το 2013.

Και σε σκηνή από την ταινία «The Departed» (Warner Bros)

Σε καθεμία από αυτές τις ταινίες, που είναι ταυτόχρονα σα να ακολουθούν και να βοηθούν την καλλιτεχνική ωρίμανση του ντι Κάπριο, αποδεικνύεται ότι κάποιες συνεργασίες πρέπει να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Μία ακόμη σημαντική ερμηνεία στο «Νησί των καταραμένων» (Paramount Pictures)

Πάντως, ο ντι Κάπριο δεν έχει σπάσει ακόμη το ρεκόρ συνεργασιών που έχει ο Ρόμπερτ ντε Νίρο με τον Σκορσέζε: οι δυο τους, έχουν βρεθεί οκτώ σπουδαίες φορές στα κινηματογραφικά πλατό: «Κακόφημοι δρόμοι», «Ο ταξιτζής», «Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη», «Οργισμένο είδωλο», «Βασιλιάς για μια νύχτα», «Τα καλά παιδιά», «Το ακρωτήρι του φόβου», «Καζίνο».

The post Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια: Ντι Κάπριο – Σκορσέζε για έκτη φορά μαζί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα