Κουράστηκε από την κυβερνητική αδιαφορία ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ

Για μία ακόμη φορά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) Αχιλλέας Ζαπράνης έγινε μάρτυρας καταδρομικής επίθεσης κουκουλοφόρων στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Οι εισβολείς, που άγνωστο πώς, δεν έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες της εισόδου, προξένησαν το βράδυ της Τετάρτης σημαντικές φθορές στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται η πρυτανεία του ιδρύματος, πέταξαν κόκκινες μπογιές και έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία των γραμματέων του πρυτάνεως και των αντιπρυτάνεων.

Μπροστά στην ασυδοσία αυτή και την αναλγησία των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης (δεδομένου

ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια – πανομοιότυπο περιστατικό στον χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκτυλίχθηκε και την περασμένη Πέμπτη), ο πρύτανης έχει περιορισμένες δυνατότητες αντίδρασης, ωστόσο δεν καταθέτει τα όπλα και όπως προανήγγειλε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, θα προσφύγει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων «για να για να δουν» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «τι συμβαίνει στην Ελλάδα».

«Θα πρέπει να τελειώνουμε με το άβατο της παρανομίας», ξεκαθάρισε ο κ. Ζαπράνης και επέμεινε ότι το καλώς εννοούμενο άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών καταστρατηγείται με το περιβόητο νόμο Γαβρόγλου.

«Το ελληνικό Πανεπιστήμιο το πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις ή κουκουλοφόρους», υπογράμμισε ο πρύτανης φανερά απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί, οι ιθύνοντες της κυβέρνησης.

The post Κουράστηκε από την κυβερνητική αδιαφορία ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα