Κίνα: Δεκάδες χιλιάδες οι κρατικοί αξιωματούχοι που τιμωρήθηκαν για σπατάλες

09:26 1/8/2018 - Πηγή: Protagon

Σε 37.000 ανέρχονται από την αρχή της χρονιάς οι κινέζοι κρατικοί αξιωματούχοι που έχουν τιμωρηθεί για την παραβίαση του κώδικά ολιγάρκειας που έχει επιβάλει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Τα πιο συνηθισμένα αδικήματα ήταν η έγκριση μπόνους που δεν είχαν εγκριθεί, η ανταλλαγή δώρων και η κακή χρήση κρατικών οχημάτων.

Αλλα παραπτώματα που τιμωρούνται από το Κόμμα είναι τα υπερβολικά πολλά δείπνα με λεφτά του κράτους, η έγκριση κατασκευής αχρείαστων κυβερνητικών κτιρίων και οι πολυτελείς γάμοι.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι κεντρικός στόχος του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, όπως τον προσδιόρισε

πέρυσι και κατά την επανεκλογή του για άλλα πέντε χρόνια.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο Guardian μαζί με την καταπολέμηση της παραβατικής συμπεριφοράς επιτυγχάνεται και ο στόχος της απομάκρυνσης πολιτικών αντιπάλων ή όχι και τόσο έμπιστων στελεχών.

Σε κάθε περίπτωση από το 2012 το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είχε συντάξει κώδικα οκτώ σημείων που καλούσε τους αξιωματούχους να είναι ολιγαρκείς και να τηρούν τους κανόνες για τις δαπάνες.

Συχνά διαπομπεύονται στο Ιντερνετ κρατικοί αξιωματούχοι, ακόμη και χαμηλόβαθμοι, που ζούσαν ακριβή ζωή χωρίς να τη δικαιολογεί ο σχετικά χαμηλός μισθός τους.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι από το 2012 έχουν τιμωρηθεί 1,5 εκατ. αξιωματούχοι, κάποιοι από τους οποίους ήταν πολύ ψηλά στην ιεραρχία, όπως ο Σου Καϊχού, πρώην αντιπρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής.

The post Κίνα: Δεκάδες χιλιάδες οι κρατικοί αξιωματούχοι που τιμωρήθηκαν για σπατάλες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα