Καλιφόρνια: 16 αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές – 40.000 έφυγαν από τα σπίτια τους

Στους 16 έχει ανέβει ο αριθμός των αγνοούμενων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους για αναχώματα, εκμεταλλευόμενες τους ηπιότερους ανέμους των τελευταίων ημερών.

Εως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τέσσερις πολίτες. Ανάμεσα στους τέσσερις πολίτες, βρίσκονται και δύο παιδιά με τη γιαγιά τους, που πέθαναν ενώ είχαν κουλουριαστεί κάτω από μια βρεγμένη κουβέρτα.

Τα αεροπλάνα συνεχίζουν τις
ρίξεις νερού

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Ο κόκκινος ήλιος πάνω από την Καλιφόρνια

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Κρανίου τόπος

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού του Σακραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα Τρίτη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

The post Καλιφόρνια: 16 αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές – 40.000 έφυγαν από τα σπίτια τους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα