Κάτι «μυρίζει» με τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης

Σε ποιον ανήκουν τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου και ποιος μπορεί να χρειάζεται και για τι σκοπό ένα «επαγγελματικό», κατά τις Αρχές, πιστόλι με προσαρμοσμένο σιγαστήρα;

Ο εντοπισμός όπλων και πυρομαχικών την Τρίτη στο τζαμί προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών. Βρέθηκαν δύο πιστόλια, ένα διαμετρήματος 9 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα και ένα δεύτερο, διαμετρήματος -πιθανότατα- 22 χιλιοστών ενώ εντοπίστηκαν 30 περίπου σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Σε έρευνα στο σπίτι του ιμάμη βρέθηκε και ένα κυνηγετικό φλόμπερ.

Τα όπλα στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση. Στις έρευνες, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», έχει εμπλακεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενώ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Ο ιμάμης του τζαμιού συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ξάνθης. Την Τετάρτη ο ιμάμης Κεχαγιά Σαμπρή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το xanthi2.gr, τα όπλα δεν έχουν εμφανή αρίθμηση και η προέλευσή τους πιθανολογείται από την ανατολική Ευρώπη, ενώ στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο ιμάμης υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση καθώς και ότι ο μιναρές βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό του τεμένους.

Η υπόθεση που «μυρίζει» περίεργα φαίνεται ότι ενοχλεί το τουρκικό προξενείο και την ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας. Ετσι την Τρίτη το βράδυ διοχετεύθηκε η πληροφορία ότι πίσω από αυτήν κρύβεται ο «αγαπημένος» της Αγκυρας, Φετχουλάχ Γκιουλέν. Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για προσπάθεια εξαγωγής ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας.

The post Κάτι «μυρίζει» με τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα