Καθαρή εντολή «για τη νέα Αλλαγή» ζητά η Φώφη Γεννηματά

Μία ημέρα πριν τον πρώτο γύρο για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητά την εντολή των ψηφοφόρων για να προχωρήσει στη συγκρότηση του φορέα και «την νέα Αλλαγή».

Σε συνέντευξή της στα «Νέα», η κυρία Γεννηματά επιμένει στην ανάγκη ύπαρξης δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ως τις εκλογές και την κάθοδο με

κοινό ψηφοδέλτιο σε αυτές, απευθύνει κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να ενταχτούν στον φορέα πλην όσων «έπιασαν στασίδι εξουσίας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σε περίπτωση εκλογής της, όπως υπογραμμίζει, δεσμεύεται «για μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Χωρίς μηχανισμούς, φέουδα και τιμάρια, όπου ενεργό ρόλο και λόγο έχουν τα μέλη». Θεωρεί μάλιστα «δεδομένο ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα».

Αποτιμώντας την προεκλογική διαδικασία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχει ένα «δυναμικό λαϊκό κίνημα που στηρίζει την προσπάθεια. Οι πολίτες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Με τη μαζική παρουσία τους την Κυριακή στις κάλπες θα στείλουν μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης».

Θεωρεί ότι «οι πρωτοβουλίες που πήραμε, εκ του αποτελέσματος, δικαιώνονται» και προσθέτει ότι «υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη για να δημιουργήσουμε την παράταξη που θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις. Και είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο και βέβαιοι για την επιτυχία».

«ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ανησυχούν και φοβούνται»

Για το πώς βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τις εξελίξεις στον χώρο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι «είναι λογικό να ανησυχούν γιατί βλέπουν πως η παράταξη μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα και να ακυρώσει τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Να τους σπρώξει στα πραγματικά τους μεγέθη, στις πραγματικές τους θέσεις, τα δύο άκρα της συντήρησης.

» Δυστυχώς ο φόβος εκδηλώνεται με επιθέσεις και με αθέμιτες συμπεριφορές. Όπως διασπορά fake news για δήθεν πρόθεση μου να συμπορευτώ είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, δεν είμαστε μπαλαντέρ, δεν είμαστε πολιτικό εκκρεμές του κέντρου που πάει πότε από δω και πότε από κει».

Τονίζει εκ νέου ότι ο νέος φορέας «δεν είναι συμπλήρωμα κανενός» και προσθέτει ότι με την ετυμηγορία του λαού στις επόμενες εκλογές «όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο. Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα απαντήσεις».

Επισημαίνει ότι στον νέο φορέα «χωρούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες. Και αυτοί που συμμετέχουν σήμερα στις διαδικασίες και εκείνοι που θα πεισθούν μέσα από το λόγο και το πρόγραμμά μας. Ανοίγει σίγουρα ο δρόμος για να ξαναφέρουμε κοντά μας όσους απογοητεύτηκαν, στράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πολιτικής απάτης που παίχτηκε εις βάρος τους και εις βάρος της χώρας».

Ωστόσο «δεν έχουν θέση όσοι πλήγωσαν ηθικά την παράταξη και εκείνοι που έσπευσαν να πιάσουν στασίδι εξουσίας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Οι δύο ΚΟ θα λειτουργούν ως τις εκλογές»

Για τη δομή του νέου φορέα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «θα έχει μέλη, οργανώσεις, δικά του όργανα και ηγεσία» ενώ για το ενδεχόμενο διάλυσης των κομμάτων που θα τον αποτελούν λέει ότι «τα κόμματα – και το ΠΑΣΟΚ είναι από αυτά που σφράγισαν την πορεία αυτού του τόπου- ούτε δημιουργούνται , ούτε διαλύονται με διατάγματα και ερήμην των μελών τους. Θα είναι μια παράλληλη διαδικασία όπου βέβαια το κέντρο βάρους συνεχώς θα μετατίθεται στον νέο, ενιαίο φορέα».

Επιμένει στην ανάγκη ύπαρξης δύο διακριτών ΚΟ μετά τη δημιουργία του νέου φορέα και προσθέτει: «Με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή του αρχηγού, ο νέος πολιτικός φορέας θα αποκτήσει πλήρη οργανωτική δομή. Προχωράμε με συνετά βήματα, δεν κάνουμε άλματα στο κενό.

» Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τις επόμενες εκλογές, με συντονισμό από τον επικεφαλής που θα εκλεγεί. Με το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές θα προκύψει η ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Έτσι ανταποκρινόμαστε στην εντολή των πολιτών του 2015, τηρούμε την κοινοβουλευτική τάξη και αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ο κανονισμός της Βουλής. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να απεμπολήσουμε κοινοβουλευτικά εργαλεία και να αποδυναμώσουμε την αντιπολιτευτική μας φωνή».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Δευτέρα, η κυρία Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Οπως προσθέτει, «εμείς δεν θα μιλήσουμε για προβοκάτσιες, αυτές είναι λογικές των “εγκεφάλων” του Μαξίμου και του προπαγανδιστικού τους μηχανισμού. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Με την ανοχή της υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. Το ερώτημα είναι τι κάνει ο κ. Τσίπρας στον οποίο απευθύνθηκα πριν από περίπου ένα χρόνο. Οι ευθύνες πλέον τον βαρύνουν».

The post Καθαρή εντολή «για τη νέα Αλλαγή» ζητά η Φώφη Γεννηματά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα