Τέσσερις νεκροί σε κατάρρευση πεζογέφυρας στη Φλόριντα

Πεζογέφυρα κατέρρευσε την Πέμπτη πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αναφέρουν οι Αρχές.

Οι διασώστες συνέχιζαν το έργο τους για τον εντοπισμό επιζώντων και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εικόνα που θα δείτε στο βίντεο είναι εντυπωσιακή, καθώς η γέφυρα βάρους 950 τόνων έχει πέσει πάνω στο οδόστρωμα κεντρικής λεωφόρου, την ώρα που υπήρχε αρκετή κίνηση.

This

is the scene at @FIU after bridge collapse. Police moving media away “just in case the rest falls down.” @MiamiHerald pic.twitter.com/wqurS5IZTQ

— Monique O. Madan (@MoniqueOMadan) March 15, 2018

«Eχουμε αρκετούς νεκρούς, δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό», ανέφερε λίγο μετά το δυστύχημα ο Αλεχάνδρο Καμάτσο, εκπρόσωπος της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων της Φλόριντας, προσθέτοντας πως έχουν καταπλακωθεί τουλάχιστον 5-6 αυτοκίνητα.

THE FIU BRIDGE COLLAPSED OH MY GOD pic.twitter.com/JO7jfx5AoN

— Gabriela Collazo (@GabrielaRose12) March 15, 2018

Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ.

Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό.

Διασώστες πάνω από την γκρεμισμένη γέφυρα αναζητούν επιζώντες (WTVJ-NBCMiami.com via REUTERS)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατασκευασμένη για να αντέξει στο πέρασμα τυφώνα κατηγορίας 5 και γεννώνται απορίες αναφορικά με τα αίτια της κατάρρευσης.

Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Το έργο των διασωστών συνεχίζονταν ως αργά (REUTERS/Joe Skipper)

The post Τέσσερις νεκροί σε κατάρρευση πεζογέφυρας στη Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα