Καταγγέλλει ότι απειλήθηκε η ζωή του στη ρωσική Ινγκουσετία

Ο επίσημος ιστότοπος της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι στην Ινγκουσετία απήχθη ο συνεργάτης ΜΚΟ Ολεγκ Κοζλόφσκι, ο οποίος πήγε εκεί στις 5 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμφωνία για τα σύνορα Τσετενίας – Ινγκουσετίας. (Στις 26 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία για ανταλλαγή εκτάσεων, η οποία επικυρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου.)

Αστυνομικοί καταστολής ταραχών στην πρωτεύουσα
της Ινγκουσετίας Μαγκάς στις 7 Οκτωβρίου (REUTERS/Maxim Shemetov)

Η Διεθνής Αμνηστία και ο Κοζλόφσκι ισχυρίζονται ότι άγνωστοι, που του συστήθηκαν σαν διοργανωτές των διαδηλώσεων, αλλά και μασκοφόροι βιαιοπράγησαν εις βάρος του, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι θα τον εκτελέσουν. Ο ίδιος ο Κοζλόφσκι αφηγήθηκε την περιπέτεια του με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναφέρει ότι οι απαγωγείς του εμφανίσθηκαν και σαν αστυνομικοί. Στις αναρτήσεις του και στις δηλώσεις του αναφέρει λεπτομερώς τα όσα υπέστη.

I want to thank Amnesty International staff for their support and solidarity throughout these days. On their advice, I've left Russia temporarily, but I hope to return soon and resume my work. For media requests, please contact [email protected]

— Oleg Kozlovsky (@kozlovsky_en) October 15, 2018

«Μου ζήτησαν τα ονόματα των επαφών μου στην Ινγκουσετία, με απείλησαν ότι αν δεν τους τα δώσω θα σκοτώσουν τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου» λέει ο Κοζλόφκσι και προσθέτει ότι τον απείλησαν λέγοντας του ότι μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος σε διακίνηση ναρκωτικών ή εμπόριο όπλων. Οταν αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους τον οδήγησαν σε αεροδρόμιο της Οσετίας από το οποίο πέταξε για την Μόσχα. Ο Κοζλόφσκι κατήγγειλε τα συμβάντα στις ρωσικές αρχές και δήλωσε ότι «αν οι ρωσικές αρχές θελήσουν να βρουν τους απαγωγείς, θα τους βρουν».

The post Καταγγέλλει ότι απειλήθηκε η ζωή του στη ρωσική Ινγκουσετία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα