Καταδικάστηκαν για πολυγαμία δύο μορμόνοι επίσκοποι στον Καναδά

Ο ένας είχε παντρευτεί 24 φορές μέσα σε 24 χρόνια, ο άλλος είχε πέντε γυναίκες – και οι δύο ζούσαν στον Καναδά. Είναι οι πρώτες υποθέσεις που αφορούν πολυγαμία και εκδικάζονται στη χώρα έπειτα από έναν αιώνα.

Ο Γουίνστον Μπλάκμορ καταδικάστηκε σε ποινή έξι μηνών σε κατ’ οίκον κράτηση και ο Τζέιμς Ολερ σε κράτηση τριών μηνών. Αμφότεροι είχαν δηλώσει αθώοι.

Ηταν και οι δύο επίσκοποι στη Φονταμενταλιστική Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, μια μορμονική θρησκευτική σέκτα που εδρεύει στη Βρετανική Κολομβία.

Ο Μπλάκμορ είχε παντρευτεί 24

φορές από το 1990 ως το 2014 και είχε τουλάχιστον 146 παιδιά(!), ενώ ο Ολερ είχε πέντε γυναίκες με τις οποίες παντρεύτηκε από το 1993 ως το 2009.

Το καναδικό δίκτυο CBC αναφέρει ότι ο Μπλάκμορ θα έχει και κάποιες διευκολύνσεις για να εργάζεται, όπως και για περιπτώσεις τυχόν ιατρικών προβλημάτων. Ο έτερος καταδικασμένος θα είναι σε κατ’οίκον περιορισμό. Θα παραμείνουν και οι δύο υπό επιτήρηση για ένα χρόνο μετά την έκτιση των ποινών, ενώ έχουν 150 και 75 ώρες (για τον Ολερ) κοινωνικής εργασίας.

Η ποινή για την πολυγαμία μπορεί να φτάσει τα πέντε χρόνια.

Το Reuters σημειώνει ότι η Αστυνομία είχε λάβει πολλαπλές καταγγελίες για κακοποίηση στο πλαίσιο της σέκτας. Δίσταζε όμως να επέμβει για να μην παραβιαστεί το συνταγματικό δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία.

Ο κύριος κλάδος της Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, που εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ, έχει εγκαταλείψει την πρακτική της πολυγαμίας ήδη από το 1890. Εχει μηνύσει μάλιστα την καναδική σέκτα για δυσφήμηση του ονόματος της Εκκλησίας.

The post Καταδικάστηκαν για πολυγαμία δύο μορμόνοι επίσκοποι στον Καναδά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα