Καναδική συμμετοχή σε έκθεση φωτογραφίας στη Λήμνο

Η πρεσβεία του Καναδά ανακοινώνει την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις μνήμης που θα λάβουν χώρα στη Λήμνο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης Ανακωχής στον Μούδρο (1918).

Διοργανώνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και τον δήμο Λήμνου, με την υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη Λήμνο (2-4 Νοεμβρίου 2018).

Η Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου σηματοδότησε τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο

των εκδηλώσεων αυτών, η Πρεσβεία του Καναδά, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο (Αθήνα), όπως ανακοίνωσε, έχει την τιμή να συμμετάσχει στην έκθεση με τίτλο «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Η Ανακωχή του Μούδρου» με μια εντυπωσιακή συλλογή παλαιών φωτογραφιών που έχουν παραχωρηθεί από το Καναδικό Πολεμικό Μουσείο στην Οττάβα του Καναδά. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μούδρο, δίπλα στο κτίριο δίπλα από το «Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου.

Οι καναδικές φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση προέρχονται από τα προσωπικά άλμπουμ καναδών αδελφών νοσοκόμων και στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Λήμνο κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συγκεκριμένα, την περίοδο του «Μεγάλου Πολέμου», στρατιώτες από το Σύνταγμα της Νέας Γης (σήμερα περιοχή του βορειοανατολικού Καναδά) υπηρέτησαν στο πλευρό του Βρετανικού Στρατού, ενώ αδελφές νοσοκόμες από τον Καναδά φρόντιζαν με αυτοθυσία τούς ασθενείς και τραυματίες στρατιώτες κάτω ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Σήμερα, οκτώ καναδοί στρατιώτες, του Συντάγματος της Νέας Γης και του Βασιλικού Ναυτικού Σώματος Εφέδρων της Νέας Γης, καθώς και δύο καναδές αδελφές νοσοκόμες, αναπαύονται στη Λήμνο, στα συμμαχικά νεκροταφεία Πορτιανού και ανατολικού Μούδρου.

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 14:30, στο Μούδρο (στο κτίριο δίπλα από το «Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου), θα απευθύνει χαιρετισμό η Επιτετραμμένη της πρεσβείας του Καναδά, Ντέπη Ντεροζιέ.

The post Καναδική συμμετοχή σε έκθεση φωτογραφίας στη Λήμνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα