Καμίνης στον ΟΟΣΑ: Η Αθήνα παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής

Το παράδειγμα της Αθήνας στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και καινοτομίας παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου βρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο πλαίσιο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος της Αθήνας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο ισχυρό δίχτυ ασφαλείας που προσέφερε η πρωτεύουσα σε όσους

επλήγησαν από την κρίση, παρέχοντας τρόφιμα και σύγχρονες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ όπως σημείωσε, οι ίδιες δράσεις επεκτάθηκαν και κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, όταν η Αθήνα δέχθηκε ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια και κοινωνική στήριξη.

Αναφερόμενος ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι μέσα στο 2017 ο δήμος Αθηναίων παρείχε υπηρεσίες σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στα δημοτικά του ιατρεία.

«Σε μία εποχή που η δημοκρατία περνά κρίση είναι σημαντικό να μπορείς να βρεις τρόπους ώστε να φέρνεις τους ανθρώπους στα κοινά και νομίζω ότι οι πόλεις είναι το ιδανικό μέσο ώστε να γίνει και πάλι η δημοκρατία ελκυστική» τόνισε και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που δείχνουν πόλεις του εξωτερικού όπως είπε, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και τα προγράμματα της κοινωνικής πλατφόρμας του δήμου Αθηναίων.

«Κλειδί» της επιτυχίας ήταν κατά τον κ.Καμίνη, το γεγονός ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να φέρει σε επικοινωνία, επιτυγχάνοντας συνεργασία, την κοινωνία των πολιτών, φιλανθρωπικά ιδρύματα, δωρητές και έμπειρους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

The post Καμίνης στον ΟΟΣΑ: Η Αθήνα παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα