Ενταση στη Ντάουνινγκ Στριτ πριν από τη συνάντηση Ερντογάν – Μέι

Το σκηνικό της Ουάσιγκτον, όπου είχε γίνει δεκτός με διαμαρτυρίες, επαναλήφθηκε και στο Λονδίνο για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Την Τρίτη, λίγες ώρες πριν επισκεφτεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στο γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ και σε μικρή απόσταση από αυτό, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του τούρκου προέδρου συγκρούονταν με αστυνομικούς.

Σε διαμαρτυρία είχαν καλέσει αντιπολιτευόμενες ομάδες κατά του τούρκου προέδρου, αλλά και Κούρδοι.

(REUTERS/Peter Nicholls)Οι
διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ (REUTERS/Peter Nicholls)

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση στο κέντρο του Λονδίνου από μερικές εκατοντάδες κούρδους διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή συγκέντρωση γινόταν και από φιλοπροεδρικούς διαδηλωτές.

Η αστυνομία φαίνεται ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τις δύο ομάδες σε απόσταση με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγο ένταση. Ενας Κούρδους προσήχθη από τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, παρά το ότι απομακρύνθηκαν οι τούρκοι διαδηλωτές, οι Κούρδοι επέμεναν και ήλθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς σε διαμαρτυρία για την προσαγωγή.

Στο ίδιο σημείο γινόταν και διαδήλωση υποστηρικτών του Ερντογάν (REUTERS/Peter Nicholls)(REUTERS/Peter Nicholls)(REUTERS/Peter Nicholls)

Η εικόνα θύμιζε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι στη Ουάσινγκτον.

Εκεί όμως οι σωματοφύλακες του τούρκου προέδρου επιτέθηκαν κατά των κούρδων διαδηλωτών, κάτι που εξόργισε τις ΗΠΑ για τη βία στο έδαφός της. Κάποιοι από τους αστυνομικούς χαρακτηρίστηκαν αργότερα ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Ο Independent σημειώνει ότι τα κοινά συμφέροντα- θα λέγαμε και η διπλωματική αβρότητα- δεν κάνουν πιθανό να δούμε την πρωθυπουργό να θίγει το ευαίσθητο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

The post Ενταση στη Ντάουνινγκ Στριτ πριν από τη συνάντηση Ερντογάν – Μέι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα