«Καμία συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018» επιμένει ο Σόιμπλε

Πριν από το 2018 και την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Τάδε έφη για μία ακόμα φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε

ειδική αναφορά στην ελληνική οικονομία. Αναγνώρισε βέβαια κάποια πρόοδο, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Οι Έλληνες σημειώνουν προόδους – ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε. Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «παρεξήγηση» το ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

Επίσης αρνήθηκε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε τροχιάς σύγκρουσης με το Ταμείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως διευκρίνισε, «το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούριο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: Θα τα καταφέρουμε. Ετσι, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του.

»Αυτό υπενθύμισα στον έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018. «Αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

The post «Καμία συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018» επιμένει ο Σόιμπλε appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα