Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Αναρρώνει το μωράκι που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα του

Πρωταγωνίστρια ενός μικρού χριστουγεννιάτικου θαύματος είναι η μικρή Βανελόουπ Χόουπ Γουίλκινς, η οποία γεννήθηκε με μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση και κατάφερε να επιβιώσει, μετά από τις επεμβάσεις ελάχιστα μετά τη γέννησή της.

Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα της και είναι το πρώτο μωρό στη Βρετανία που καταφέρνει να επιβιώσει.

Ηδη από τον υπέρηχο στις εννέα εβδομάδες της κύησης οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι η καρδιά και ένα μέρος του στομαχιού αναπτύσσονται έξω από το σώμα.

Συνέστησαν τότε στους γονείς της, την Ναόμι και τον Ντιν,

τον τερματισμό της κύησης – τους είπαν ότι ήταν η μόνη επιλογή. Ωστόσο, παρά την αγωνία τους για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που θα αντιμετώπιζε το μωρό, πήραν την απόφαση να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη και να αφήσουν τη φύση να αποφασίσει για την τύχη του παιδιού τους, λένε στον Guardian.

Η μικρή γεννήθηκε με καισαρική στις 22 Νοεμβρίου. Τα πρώτα δέκα λεπτά της ζωής της Βανελόουπ (που έχει το όνομα μιας πριγκίπισσας από ταινία της Disney) ήταν και τα πιο κρίσιμα: οι γιατροί περίμεναν να δουν αν μπορεί να αναπνεύσει. Αλλά και για την μητέρα, όταν άκουσε το κλάμα του νεογέννητου μωρού – ήταν μια στιγμή μεγάλης ανακούφισης.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα μπήκε στο χειρουργείο, όπου την περίμενε μια ομάδα 50 ειδικών για την επέμβαση με την οποία η καρδιά της μικρής θα έμπαινε ξανά στο σώμα της.

Ακολούθησαν άλλες δύο επεμβάσεις σε νοσοκομείο στο Λέστερ της Βρετανίας για να ανοίξουν χώρο στο στήθος όπου θα χτυπούσε η καρδιά και τελικά για να καλύψουν τον θώρακα με δέρμα, θα χρειαστούν αργότερα και επεμβάσεις στα οστά.

Υπολογίζεται ότι μόνο πέντε με οκτώ παιδιά στο εκατομμύριο γεννιούνται με αυτή τη πάθηση και ότι έχουν λιγότερο από 10% πιθανότητες επιβίωσης. Πρακτικά η μικρή Βανελόουπ είχε μία στο εκατομμύριο πιθανότητες επιβίωσης.

Το ότι όλα τα άλλα μοιάζουν φυσιολογικά στην κατάσταση της μικρής είναι κάτι ακόμα πιο σπάνιο, λένε οι γιατροί. Αν και αυτό είναι παράγοντας που δίνει κάποια αισιοδοξία για το μέλλον, είναι σχεδόν αδύνατο να είναι κάποιος σίγουρος για αυτό.

The post Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Αναρρώνει το μωράκι που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα