Δράμα: Ανησυχία ξενοδόχων για το Φαλακρό

12:07 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο να τιναχτεί στο αέρα όλη η χειμερινή σαιζόν για τους επαγγελματίες της Δράμας που βασίστηκαν στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού εκφράζει με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

Αφορμή αποτελεί το γεγονός της ανάκλησης των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, μεταξύ των οποίων είναι και η λειτουργία του Χιονοδρομικού. Ζητά δε να μάθει τη θέση της Περιφέρειας για τη λειτουργία και την ανάπτυξή του.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Ένωση, το άνοιγμα του χιονοδρομικού κέντρου όπως

αυτό διαφημίστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, οι διαβεβαιώσεις ότι το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος καθώς και η επιτυχημένη περσινή λειτουργία του, οδήγησαν τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνάψουν συμφωνίες και να προβούν σε ενέργειες προώθησης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις- καταγγελίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσει πράγμα το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Δράμας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ζητά από τον Περιφερειάρχη διευκρινίσεις σχετικά με το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού, αν θα λειτουργήσει φέτος και αν ναι ποια θα είναι η περίοδος λειτουργίας του.
Με την επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων καταλήγει ότι «ο τουριστικός πνεύμονας της Δράμας δεν μπορεί να είναι μπαλάκι μεταξύ αντιπαραθέσεων οι οποίες εν τέλει θα ζημιώσουν την τοπική κοινωνία και δη τις τοπικές επιχειρήσεις. Η θέση και η άποψη της Περιφέρειας πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ, τόσο ως προς την λειτουργία του κέντρου καθώς και ως προς την ανάπτυξη του κέντρου με σκοπό να καταστεί ισχυρό και ανταγωνιστικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα