Ιταλία: Τέσσερις Αφρικανοί τραυματίες σε επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο

15:20 3/2/2018 - Πηγή: Protagon

Ενας άνδρας άνοιξε το πρωί του Σαββάτου πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις αφρικανούς μετανάστες.

O άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι ονομάζεται Λούκα Τραΐνι, είναι 28 ετών και ότι παραδόθηκε αφού έκανε ναζιστικό χαιρετισμό.

Φωτογραφία του συλληφθέντα (corriere.it)

Ακόμη, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον

δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 στην Ελλάδα) τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή. Δεν είναι γνωστό αν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε μέσω Facebook έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Ιταλικά και ξένα μέσα χαρακτηρίζουν το περιστατικό επίθεση με ρατσιστικό και όχι τρομοκρατικό κίνητρο.

Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της δεκαοκτάχρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την Ματσεράτα.

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της Ιταλίας.

The post Ιταλία: Τέσσερις Αφρικανοί τραυματίες σε επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα