Ισοβίτης πληρωμένος δολοφόνος ο ένας από τους δραπέτες του Πειραιά

Συνεχίζουν να διαφεύγουν της σύλληψης οι δυο από τους τέσσερις κακοποιούς που -άγνωστο πώς- κατάφεραν να αποδράσουν το βράδυ της Τετάρτης στον Πειραιά, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Χανίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τους 11 αλβανούς κρατούμενους προσέγγισε το πλοίο. Την ώρα που οι αρμόδιοι για τη φύλαξή τους αστυνομικοί τούς κατέβαζαν για να τους οδηγήσουν μέσα στο πλοίο, τέσσερις εκ αυτών κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Αγνωστο

πώς είχαν βγάλει τις χειροπέδες και με το που άνοιξε η πόρτα, απώθησαν τους αστυνομικούς και εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Ο ένας ωστόσο ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και συνελήφθη ενώ λίγη ώρα αργότερα μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε και ένας δεύτερος που συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι άλλοι δύο εξακολουθούν να καταζητούνται. Πρόκειται για δύο αλβανούς βαρυποινίτες που βαρύνονται με ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών είναι ο 35χρονος ισοβίτης Χαλίλι Τζουλιάνο ή «Νίκο», ο οποίος το 2011 είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ομοεθνούς του στην Πελοπόννησο.

Ο φόνος τότε είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς η εκτέλεση του θύματος έγινε παρουσία του δύο ετών παιδιού του. Ο αλβανός εκτελεστής είχε αφαιρέσει τη ζωή από τον ομοεθνή του κόβοντας του τον λαιμό με μαχαίρι, μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Την εντολή για το συμβόλαιο φέρεται να είχε δώσει ένας άλλος ποινικός κρατούμενος, ο Βασίλης Βαρελάς, πρώην κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε ταινίες του ’80.

Ο Τζουλιάνο αποπειράθηκε και το 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια να εκτελέσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του αρχηγού του.

Ο έτερος δραπέτης, Ντόντζι Αλφόνσο, έχει καταδικαστεί για μπαράζ ληστειών, καθώς επίσης για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφεραν να διαφύγουν οι επικίνδυνοι κακοποιοί παραμένουν αναπάντητα. Πρόκειται για ασυγχώρητη αμέλεια των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τη μεταγωγή τους ή κάτι πιο ύποπτο;

Με προσοχή εξετάζεται η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν κοντά στην πύλη Ε3 του λιμένος Πειραιά, σύμφωνα με την οποία οι δύο καταζητούμενοι επιβιβάστηκαν, αμέσως μετά την απόδρασή τους, σε δύο διαφορετικά βαν που τους περίμεναν σε παρακείμενο στενό. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί κάτι τέτοιο, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη απόδραση που μόνο τυχαία δεν ήταν.

The post Ισοβίτης πληρωμένος δολοφόνος ο ένας από τους δραπέτες του Πειραιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα