Ηρθε η ώρα για το «Trump News»;

Τι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αν χάσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Εντάξει, στο τελευταίο ντιμπέιτ είπε ότι δεν ξέρει αν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα αλλά αυτό α) είναι πολύ χοντρό για τα δεδομένα της αμερικανικής δημοκρατίας και β) δύσκολα θα μπορέσει να το στηρίξει αν η διαφορά είναι τέτοια όπως προδιαγράφεται από τα γκάλοπ.

Τι θα κάνει λοιπόν; Σύμφωνα με τους Financial Times

ο Τραμπ θέλει να εισβάλει στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, παίρνοντας «εκδίκηση» από τον πόλεμο που έχει δεχτεί -όχι αδίκως- κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Αλλωστε ο άνθρωπος επιχειρηματίας είναι, τι καζίνο, τι ξενοδοχεία, τι τηλεόραση…

Οι FT υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους ότι ο 35χρονος Τζάρεντ Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ και γαμπρός του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το δικό του τηλεοπτικό δίκτυο. Παράλληλα το Vanity Fair επικαλείται «πηγές» κοντά στην οικογένεια και υποστηρίζει ότι οι Τραμπ έχουν στο μυαλό τους ένα συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο που θα μπορεί να ανταγωνιστεί το Fox News, ένα «Trump News».

Λέγεται επίσης ότι ίσως να επιχειρήσουν ακόμη και «κλέψουν» στελέχη και παρουσιαστές από το Fox – συμπτωματικά στο τελευταίο ντιμπέιτ της Τετάρτης στο Λας Βέγκας συντονιστής ήταν ο Κρις Γουάλας του Fox.

Οι πρώτες αντιδράσεις των μέσων ενημέρωσης σε αυτό το σενάριο εισβολής του Τραμπ στον χώρο τους, δεν ήταν αισιόδοξες. Λίγο από αυτάμυνα αλλά κυρίως λόγω ιστορικού τέτοιες απόπειρες ενός αντεστραμμένου μπερλουσκονισμού, δεν έχουν στεφθεί από επιτυχία στις ΗΠΑ.

Το παρελθόν αποτελεί οδηγό και οι περισσότερες προσπάθειες από πολιτικούς στις ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει. Η υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζον ΜακΚέιν το 2008 και πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν, είχε επιχειρήσει να εξαργυρώσει τη φήμη της δημιουργώντας το δικό της συνδρομητικό κανάλι αλλά αυτό κατέρρευσε σε 11 μήνες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια ήταν το Current TV που είχε δημιουργήσει το 2005 ο πρώην αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών και του Μπιλ Κλίντον, Αλ Γκορ. Αλλά το δίκτυο ανέστειλε τη λειτουργία του το 2013.

Ο Τραμπ έχει ένα επιπλέον σημαντικό μειονέκτημα καθώς δεν είναι αρεστός στους νέους, τα λεγόμενα «δυναμικά κοινά». Αλλά πάλι, ποιος ασχολείται με την τηλεόραση όταν υπάρχει το Διαδίκτυο;

The post Ηρθε η ώρα για το «Trump News»; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα