Ιράκ: Τέλος οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

Τον τερματισμό των μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, επισήμανε «την απενεργοποίηση» του αρχηγείου διοίκησης των χερσαίων της δυνάμεων.

Η φύση της στήριξης της συμμαχίας στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας θα εξελιχθεί «από στήριξη και ενίσχυσης πολεμικών επιχειρήσεων στην εκπαίδευση και ανάπτυξη αυτόνομων δυνατοτήτων των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Από τη Φαλούτζα

στο Τικρίτ, το Μπαϊτζί, το Ραμάντι, το Σινζάρ, τη Μουσούλη και σε ενδιάμεσα σημεία, ο συνασπισμός μας είναι περήφανος που στάθηκε δίπλα στις ιρακινές δυνάμεις και στους (Κούρδους) Πεσμεργκά καθώς απελευθέρωσαν τη χώρα τους και 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες τους από το Ισλαμικό Κράτος».

From Fallujah, to Tikrit, Bayji, Ramadi, Sinjar, Mosul, and points in between, our @coalition has been proud to stand beside Iraqi forces and Peshmerga as they liberated their country and 4.5 million fellow citizens from ISIS. Few thought it could be done. 2/3

— Brett McGurk (@brett_mcgurk) April 30, 2018

Αυτά ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, Μπρετ Μακ Γκερκ.

The post Ιράκ: Τέλος οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα