ΗΠΑ: Ο Τζον ΜακΚέιν σταματά τη θεραπεία για τον όγκο στον εγκέφαλο

Ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν που εδώ και έναν χρόνο διαγνώστηκε και δίνει μάχη με όγκο στον εγκέφαλο, δεν θα λαμβάνει πλέον θεραπεία για την κατάστασή του, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Η είδηση ερμηνεύεται ότι σημαίνει ότι ο Ρεπουμπλικανός ήρωας πολέμου -που διεκδίκησε και την προεδρία των ΗΠΑ- εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του.

JUST IN: Sen. John

McCain is discontinuing treatment for cancer https://t.co/ipZwly6vpP pic.twitter.com/rjuEDFKBjE

CNN (@CNN) August 24, 2018

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν μοιράστηκε με τους Αμερικανούς την είδηση που η οικογένεια ήδη γνώριζε», αναφέρει η οικογένεια, υπενθυμίζοντας ότι η πρόγνωση των γιατρών δεν ήταν καλή. «Από τότε, ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες για την επιβίωσή του. Ωστόσο, η πρόοδος της ασθένειας και η ηλικία του είναι που έχουν βγάλει την ετυμηγορία», προσθέτει η οικογένεια.

JUST IN: @SenJohnMcCain will discontinue medical treatment for Glioblastoma, his family said in a statement. pic.twitter.com/lSzRKaLvSP

CBS This Morning (@CBSThisMorning) August 24, 2018

«Με τη συνηθισμένη του δύναμη, ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει την ιατρική θεραπεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

.@BretBaier: "If you think of any other figure in American history and political life who has spent his life serving the country, I don't think you can think of one who has served in as many ways as John McCain and to the extent that he's served." https://t.co/bZu1FJDJqb pic.twitter.com/0L0bZMIHcZ

Fox News (@FoxNews) August 24, 2018

Ο γερουσιαστής κάνει θεραπείες από τον Ιούλιο του 2017, ενώ είναι απών από την Ουάσινγκτον από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους New York Times, όλη η οικογένειά του έχει συγκεντρωθεί στην Αριζόνα.

.@SenJohnMcCain discontinuing medical treatment pic.twitter.com/M5LDtaYZ0z

— Jake Tapper (@jaketapper) August 24, 2018

Πάντως, παρά το πρόβλημα υγείας, ο ΜακΚέιν έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις για ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

The post ΗΠΑ: Ο Τζον ΜακΚέιν σταματά τη θεραπεία για τον όγκο στον εγκέφαλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα