Η σαββατιάτικη βόλτα του Τσίπρα στο Λονδίνο [εικόνες]

Αντικείμενο έντονου σχολιασμού στο Twitter έγινε η επιλογή του Πρωθυπουργού να κάνει ένα διάλειμμα από το Μεταναστατευτικό, το Σκοπιανό και τους πανηγυρισμούς για την έξοδο από το μνημόνιο, «κλέβοντας» μια ημέρα χαλάρωσης μετά της οικογένειάς του στο Λονδίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας

μετέβη στη βρετανική πρωτεύουσα κατευθείαν μετά τη φιέστα του Ζαππείου, μαζί με τη συζύγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και τα παιδιά τους, την ώρα που η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου έκανε λόγο για μετάβαση του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο τη Δευτέρα για σειρά επαφών με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κ.α. και την ομιλία του στο London Business School.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει αύριο στο Λονδίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο Π/Θ θα έχει μεταξύ άλλων & συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου.

Πλήρες πρόγραμμα pic.twitter.com/5RmTGteQQx

— Ελληνική Κυβέρνηση (@govgr) June 24, 2018

Μετά το… σαββατιάτικο London break, ο Πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην (αποτυχημένη όπως εξελίχθηκε) άτυπη σύνοδο του Μεταναστευτικού την Κυριακή, για να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα για το επίσημο πρόγραμμά του.

Στις Βρυξέλλες, στην Άτυπη Συνάντηση Εργασίας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπό τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. #EUCO #MigrationEU pic.twitter.com/dHf5PLu4N6

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 24, 2018

Ειδικότερα, στις 16.00 τοπική ώρα, ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18.00) θα συναντηθεί με νέους έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Downing Street. Αργότερα θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την Τετάρτη το μεσημέρι τέλος, θα μιλήσει στο London Business School.

Το πλήρες πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιουνίου

16:00 Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο

18:00 Συνάντηση με νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία

Τρίτη 26 Ιουνίου

9:00 Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου

16:00 Συνάντηση με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Theresa May

18:00 Συνάντηση με τον Αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, κ. Jeremy Corbyn

Τετάρτη 27 Ιουνίου

14:15 Ομιλία στο London Business School

Στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και επισυνάφθηκε σε πλήθος αναρτήσεων στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και τα δυο τους παιδιά μπροστά από το Queen Elizabeth Hall στο Southbank Centre (συναυλιακό χώρο σε ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα του Λονδίνου ).

Στον αντίποδα άλλοι έσπευσαν να απαντήσουν στην κριτική που του ασκήθηκε, λέγοντας ότι η φωτογραφία δεν απαθανατίζει τον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα έξω από κάποιο εμπορικό κέντρο, αλλά σε έναν πολιτιστικό χώρο και ότι έχει κάθε δικαίωμα για ένα ολιγόωρο διάλειμμα με την οικογένειά του.

The post Η σαββατιάτικη βόλτα του Τσίπρα στο Λονδίνο [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα