Συγχαρητήρια Πούτιν στον Ερντογάν για την επανεκλογή του

Αν προσπαθούσαμε να προβλέψουμε ποιος θα ήταν ο πρώτος –ή έστω ένας από τους πρώτους– ηγέτες που θα έδινε συγχαρητήρια στον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του, το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν θα μας ερχόταν αμέσως στο νου.

Αυτό πράγματι συνέβη, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας απέστειλε τη Δευτέρα στον τούρκο πρόεδρο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, μερικές ώρες μόνο από την επίσημη ανάδειξή του για άλλα πέντε έτη στην προεδρία.

«Ο ρώσος ηγέτης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αντανακλούν πλήρως τη μεγάλη πολιτική αρχή του Ερντογάν και την ευρεία στήριξη

στην πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τουρκία» σημείωσε το γραφείο του Πούτιν.

Επιπλέον το Κρεμλίνο αναφέρει ότι «ο ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τον ουσιαστικό διάλογο, τη στενή συνεργασία αναφορικά με διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό είναι αναμφισβήτητα προς το συμφέρον των λαών της Τουρκίας και της Ρωσίας».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια.

Η Hurriyet αναφέρει ότι ο πρώτος ήταν πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ, ο οποίος διατηρεί εξάλλου πολύ στενές σχέσεις με τον τούρκο πρόεδρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε τα συγχαρητήρια του σεΐχη του Κουβέιτ, του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ και της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς. Ακόμη τον συνεχάρησαν για τη νίκη ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν, του Σουδάν, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Βοσνίας και ο εμίρης του Κατάρ.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει τέλος ότι και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τηλεφώνησε στον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να τον συγχαρεί.

The post Συγχαρητήρια Πούτιν στον Ερντογάν για την επανεκλογή του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα