«Αντίο YouTube, καλημέρα πραγματική ζωή!»

«Αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να πω αντίο και να δοκιμάσω κάτι άλλο, γιατί για να είμαι ειλικρινής, τον τελευταίο καιρό κουραζόμουν ψάχνοντας λόγους για να συνεχίσω»: αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον ποδοσφαιριστή, ούτε σε κάποια διάσημη σοπράνο που βρίσκονται στη δύση της καριέρας του και αποχαιρετούν με δραματικό τόνο το πολυάριθμο κοινό τους. Είναι η 26χρονη ιταλίδα Μάρτσια Μπιζόνιν, η διασημότερη YouTuber της γειτονικής μας χώρας, η οποία αποφάσισε να πει «αντίο» στο YouTube και «καλημέρα» στην πραγματική ζωή, μέσα από το τελευταίο

βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό κανάλι της.

Επαθε λοιπόν, ένα είδος ιντερνετικής υπερκόπωσης, που προέρχεται φυσικά από την υπερέκθεση σε 67 εκατομμύρια συνδρομητές. Κι αν υπάρχουν πολλοί «συνάδελφοί» της που θα σκότωναν γιαα μία τέτοια ψηφιακή δημοτικότητα, η ίδια αποφάσισε να γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στη διαδικτυακή της περσόνα και να ασχοληθεί περισσότερο με τον έξω κόσμο.

Οπως αναφέρει και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, «η Μάρτσια δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία σούπερ σταρ του Διαδικτύου που αποφασίζει να πάρει διαζύγιο από τον ασφυκτικό «Μεγάλο Αδελφό». Οσοι είναι κοντά στην ηλικία της Μάρτσια, ή και νεότεροι, ονειρεύονται να κατακτήσουν τον Ολυμπο του YouTube. Να ανεβάζουν βίντεο, να διαφημίζουν κάθε είδους προϊόντα κερδίζοντας χρήματα από τα ποσοστά, να γίνουν διάσημοι».

Η ιταλίδα YouTuber όμως, έρχεται ύστερα από μία εντυπωσιακή «καριέρα» στα social media, να σκιαγραφήσει το διαδικτυακό «κάψιμο» που μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να πάθει, όταν ασχολείται κάθε μέρα, όλη μέρα με το Ιντερνετ και με τίποτε άλλο.

«Κάνοντας βίντεο, κατάφερα να ξεπεράσω το πόσο ντροπαλή ήμουν και να ακονίσω τη δημιουργικότητά μου. Εφτασα όμως σε ένα σημείο που ένιωθα εντελώς αποκομμένη από την πραγματική ζωή. Δεν άκουγα κανέναν και δεν έδινα σημασία σε τίποτα, αν δεν είχε κάποια σχέση με το Ιντερνετ» εξηγεί η συνειδητοποιημένη πλέον, Μάρτσια.

View this post on Instagram

I’ve been very anxious to post my last video on youtube, but your support is beyond anything I was hoping for! Thank you so much for watching my videos through the years.

A post shared by Marzia Bisognin (@itsmarziapie) on Oct 22, 2018 at 7:25am PDT

Πρόκειται λοιπόν για ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης, που κάνει πολλούς YouTubers, αλλά και σταρ της ποπ ή του σινεμά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ή και οριστικά αν είναι αρκετά αποφασισμένοι, να εγκαταλείψουν τον ματαιόδοξο ψηφιακό κόσμο και να ξαναβρούν τον εαυτό τους στον αναλογικό.

Η «ψηφιακή αποτοξίνωση», όπως προβλέπουν οι ειδικοί, είναι κάτι στο οποίο θα καταφεύγει όλο και περισσότερος κόσμος. Κάποιοι θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη για να το επιτύχουν, κάποιοι άλλοι ίσως να τα καταφέρουν και μόνοι τους. Οι αποστάτες των social media είναι πολλοί, κι ας μην είναι ακόμη τόσο ορατοί.

The post «Αντίο YouTube, καλημέρα πραγματική ζωή!» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα