Η μεταμόρφωση της Βικτόρια

Ο ρόλος της Βικτόρια Μπέκαμ στο συγκρότημα Spice Girls, ήταν αυτός της ωραίας, με το σνομπ ύφος, τα ψηλά τακούνια και τα στένα, σέξι φορέματα. Η περσόνα της «Posh Spice» που είχαν κατασκευάσει οι μάνατζερς του γκρουπ, φαίνεται πως την ακολούθησε για χρόνια, αφού σύχνα ο κίτρινος τύπος κατηγορούσε την Μπέκαμ ότι παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά και αναρωτιόταν γιατί εμφανίζεται πάντα αγέλαστη.

Υστερα ήρθε ο γάμος με τον αστέρα του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ και έγιναν το νέο «βασιλικό» ζευγάρι για τους

Αγγλους. Ηταν μια εποχή που η βρετανική οικονομία κάλπαζε, οι γυναίκες και οι κοπέλες των ποδοσφαιριστών ήταν το αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ και των παπαράτσι (είχε δημιουργηθεί και σχετικό ακρωνύμιο WAGS = Wives and Girlfriends) και η κυρίαρχη τάση ήταν η υπερβολή και ο νεοπλουτισμός.

Ηταν μια περίοδος που η -υποψήφια για το φετινό βραβείο «Σχεδιάστρια της Χρονιάς»- Βικτόρια Μπέκαμ σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει, έχοντας υποπέσει σε μια σειρά από στιλιστικά ατοπήματα, όπως ψεύτικα νύχια, τρέσες και πολύ σολάριουμ.

Η Βικτόρια Μπέκαμ όταν περνούσε την «WAG» περίοδο της (Chris Jackson/Getty Images/Ideal Images)

Οταν και αυτή η μόδα ξεπεράστηκε, η Μπέκαμ στράφηκε στις δημιουργίες του φίλου και διάσημου σχεδιαστή Roland Mouret και επανεφηύρε τον εαυτό της. Στενά φορέματα με μήκος κάτω από το γόνατο που αγκαλιάζουν τις καμπύλες, έντονοι ώμοι και ψηλές γόβες ήταν το χαρακτηριστικό της στιλ για χρόνια, με θαυμαστές γυναίκες όλων των ηλικιών και έγκυρα περιοδικά μόδας.

Το 2008, προς έκπληξη του κόσμου της μόδας, η Βικτόρια λανσάρει την πρώτη της προσωπική συλλογή, αποτελούμενη απο δέκα φορέματα. Τα κομψά, υψηλής ραπτικής φορέματα, φτιαγμένα από πολυτελή υλικά όπως οργάντζα, ταφτά και μετάξι, επηρεασμένα από τα Roland Mouret φορέματα που για χρόνια φορούσε η Μπέκαμ, έκαναν πολλούς να αμφισβητούν αν όντως είναι σχεδιασμένα από την ίδια. Η Μπέκαμ δήλωσε ότι σχεδιάζει τα ρούχα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια του Μουρέτ ή κανενός άλλου, και η συλλογή της έγινε ανάρπαστη.

Η Μπέκαμ με φόρεμα Roland Mouret και δεξιά φόρεμα από την πρώτη της συλλογή

Οκτώ χρόνια μετά, η Μπέκαμ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει και ότι ήρθε για να μείνει στον χώρο της μόδας. Η νέα της συλλογή, στην οποία επικρατούν οι κορσέδες και παρουσιάστηκε στην εβδομάδα της Μόδας στην Νέα Υόρκη, κάνει αναφορές στο ξεκίνημα της εταιρείας της και στην πρώτη της συλλογή, αλλά δείχνει επίσης πόσο έχει εξελιχθεί σαν σχεδιάστρια.

Οι αναφορές στη πρώτη της συλλογή είναι εμφανείς, αλλά οι γραμμές είναι πιο χαλαρές και άνετες φέτος (Victoria Beckham/facebook)

Απομακρύνεται από τις αυστηρές γραμμές που την χαρακτήριζαν για χρόνια και πάει την εταιρεία της σε μια νέα, πιο μίνιμαλ κατεύθυνση. Διατηρεί το σέξι ύφος, όπως κάνει σε όλες τις συλλογές της, αλλά αυτή τη φορά είναι σε μια πο σύγχρονη μορφή, συνδυασμένο με αντρικά στοιχεία. Οι κορσέδες, σήμα κατατεθέν της για χρόνια, δεν είναι σε αυστηρές γραμμές όπως το 2008, αλλά μάλλινοι, χαλαροί, στις αποχρώσεις του μπλε, πορτοκαλί και λαδί και φορεμένοι με φαρδιά, καρό παντελόνια.

Σύγχρονο σέξι: Θηλυκοί κορσέδες με περίτεχνα κοψίματα συνδυασμένοι με καρό φούστες και αντρικά παντελόνια

Ολη η συλλογή «είναι μια αντανάκλαση του πως έχει εξελιχθεί το προσωπικό μου στιλ όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε η Μπέκαμ σε δημοσιογράφους και κρίνοντας από την εμφάνιση της στο τέλος του σόου, η εξέλιξη είναι αξιοθαύμαστη. Με ένα εκρού ζιβάγκο πουλόβερ, με δερμάτινα μπαλώματα στους αγκώνες, ένα σκούρο γκρι παντελόνι σε αντρική γραμμή, λευκά αθλητικά, τα μαλλιά χωρίστρα, πιασμένα αλογοουρά και χαμογελαστή, δεν θύμιζε σε τίποτα την Βικτόρια Μπέκαμ του παρελθόντος.

Επιστροφή στις ρίζες για τη Μπέκαμ, με έντονα βρετανικά καρό, φούστες με όγκο και πλεκτά με αποτυπώματα κορσέδων

Την συλλογή συμπληρώνουν φαρδιά παλτό με ξεφτισμένες άκρες, ογκώδεις φούστες, πλεκτά κολάν και τσάντες στα χρώματα της καραμέλας. Η Μπέκαμ αποχωρίστηκε τα ψηλοτάκουνα και το μπλαζέ ύφος, μεταμορφώθηκε σε μια ταλαντούχα σχεδιάστρια με άποψη και αυτοπεποίηθηση και κατάλαβε καλύτερα από όλους πως η νέα τάση δεν είναι το κρυαγαλέο σέξι, αλλά ο κομψός, μίνιμαλ αισθησιασμός. «Είναι ότι θέλω να φορέσω αυτή τη στιγμή, με έναν πιο φρέσκο τρόπο» δήλωσε και από ότι φαίνεται είναι ότι θέλουν να φορέσουν και οι περισσότερες γυναίκες κρίνοντας από τον τζίρο της εταιρείας της, ο οποίος άγγιξε τα 34 εκατομμύρια στο τέλος του 2015.

The post Η μεταμόρφωση της Βικτόρια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα