H ψηφιακή αναγέννηση ενός θρύλου

Το VW T1, γνωστότερο και ως Transporter, επιστρέφει με ένα άκρως εντυπωσιακό ντιζάιν, αλλά και με ένα μικρό… πρόβλημα. Το υπέροχο μοντέλο μπορείς να το θαυμάσεις μόνον στην οθόνη του υπολογιστή και του tablet, καθώς πρόκειται για μια ψηφιακή μελέτη του ντιζάινερ Ντάβιντ Ομπεντόρφερ.

Ο Ομπεντόρφερ έχει σπουδάσει βιομηχανικό σχέδιο στη Βουδαπέστη, εργάζεται στην εταιρεία Officina Italian Design,

όπου σχεδιάζει σκάφη, λατρεύει όμως τα κλασικά μοντέλα και του αρέσει να δημιουργεί τους σύγχρονους διαδόχους τους.

Μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αποτελεί το πρωτότυπο «T1 Revival Concept» , που αποτελεί σαφή αναφορά στον Ολλανδό επιχειρηματία Μπεν Πον, τον άνθρωπο που σχεδίασε το 1947 σε ένα μπλοκάκι το πρώτο σκίτσο του Τ1.

Τρία χρόνια αργότερα κυλούσαν στους δρόμους τα πρώτα Transporter, που έγιναν τη δεκαετία του 60 σήμα κατατεθέν της ρέμπελης ζωής και των παιδιών των λουλουδιών. Ο Ομπεντόρφερ καταφέρνει και περνάει στα σκίτσα του την ανεμελιά εκείνης της εποχής μέσα από έναν επιδέξιο συνδυασμό ρετρό στοιχείων με σύγχρονα χαρακτηριστικά από το σημερινό T6, το σύγχρονο Transporter έκτης γενιάς.

Αν εξελισσόταν το πρωτότυπο «T1 Revival Concept» σε μοντέλο παραγωγής, τότε θα είχε σύμφωνα με τον Γερμανό ντιζάινερ 4,48 μ. μήκος, 1,98 μ. πλάτος και περίπου 1,90 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο θα άγγιζε τα τρία μέτρα.

Το λεωφορειάκι της Volkswagen διαθέτει στην εκδοχή του Ομπεντόρφερ χαρακτηριστικές κυρτές επιφάνειες, στρογγυλεμένα άκρα, απολύτως στρογγυλούς προβολείς και δίχρωμο αμάξωμα. Στο –επίσης δίχρωμο- εσωτερικό κυριαρχούν ωστόσο τα μοντέρνα στοιχεία, για παράδειγμα στην κεντρική κονσόλα προβλέπεται μία ταμπλέτα και στο τιμόνι υπάρχουν χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων και για το Cruise Control.

Ο νεαρός σχεδιαστής δεν είχε στόχο να δημιουργήσει ένα μοντέρνο αντίγραφο του VW T1 πρώτης γενιάς, αλλά να μεταφέρει την αύρα του αρχικού μίνι λεωφορείου στη σημερινή εποχή.

Και όπως φαίνεται και στα σκίτσα του, τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τους επίσημους ντιζάινερ της Volkswagen.

The post H ψηφιακή αναγέννηση ενός θρύλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα