Η εννιάχρονη ρεπόρτερ που δεν παίζει

14:57 6/4/2016 - Πηγή: Protagon

Το Σέλινσγκροουβ στη Πενσιλβάνια έχει πάνω-κάτω 5.000 ανθρώπους, είναι μία μικρές επαρχιακές πόλεις, μακριά από τα μεγάλα κέντρα των ΗΠΑ.

Εχει εδώ και δύο χρόνια μία εφημερίδα με τοπικές ειδήσεις που διαθέτει ιστοσελίδα και παρουσία στο Facebook και στο YouTube με δικά της βίντεο. Εκδότρια είναι η Χίλντι Κέιτ Λίζιακι, εννέα ετών.

Τα

νέα μπορεί να είναι στενού τοπικού ενδιαφέροντος, όπως για ένα κουνάβι που το σκότωσαν αστυνομικοί γιατί μάλλον είχε λύσσα, βανδαλισμοί, οικογενειακά μικροδράματα και κλειστά καταστήματα.

Και όμως, η μεγάλη ευκαιρία για την αποκλειστικότητα χτύπησε την (δημοσιογραφική) πόρτα της μικρής το περασμένο Σάββατο. Εμαθε από πηγή για ένα έγκλημα στην πόλη της -ένας άνδρας φέρεται να σκότωσε με σφυρί τη γυναίκα του- έσπευσε να το καλύψει.

Πήρε δηλώσεις, περιέγραψε τι έγινε και έγραψε το άρθρο της με τίτλο: «Αποκλειστικό: Εγκλημα στην Ενάτη Οδό!». Ηταν πραγματικά αποκλειστικό γιατί και η ίδια εξηγούσε μετά ότι έφτασε πριν από τους ανταγωνιστές της.

Αλλά, όπως γράφει η Guardian, οι αντιδράσεις -όχι όλες πάντως- και στο Facebook και στη σελίδα της στο YouTube ήταν απόλυτα αρνητικές.

Είπαν ότι το άρθρο της ήταν «σκανδαλοθηρικό σκουπίδι» και ότι η Χίλντι είναι πολύ μικρή για να ασχολείται με εγκλήματα – πώς την αφήνουν οι γονείς της να ασχολείται με τέτοια πράγματα. «Αηδιάζω που αυτό το γλυκό κοριτσάκι νομίζει ότι είναι αληθινή δημοσιογράφος», έγραφε κάποιος.

Καλύτερο θα ήταν να παίξει με τις κούκλες της ή να παίξει κουζινικά, είπαν άλλοι.

Ο πατέρας της, ο οποίος ήταν και αυτός δημοσιογράφος, περιγράφει το πώς η Χίλντι και η μεγαλύτερη αδελφή της, που βοηθά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο, κόλλησαν από τον ίδιο το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.

«Βρήκαν τη δημοσιογραφία πολύ ενδιαφέρουσα. Αγκαλιάσαμε τη Χίλντι όταν έκανε χαριτωμένα θέματα, αλλά μετά από ένα εξάμηνο από τότε που άρχισε να γράφει την εφημερίδα πήρε θάρρος. Αυτό το σχόλιο με τα κουζινικά θύμωσε την Χίλντι.

Από την απάντηση που έδωσε μέσω βίντεο, φαίνεται ότι δεν πτοείται από όσα της λένε: «Θυμώνω λιγάκι, γιατί επειδή είμαι εννιά ετών δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να γράψω ένα καλό άρθρο».

Δεν σταμάτησε εκεί: «Ξέρω ότι κάποιοι αισθάνεστε άβολα, ξέρω κάποιοι θέλετε να καθίσω ήσυχη γιατί είμαι εννιά ετών. Αλλά αν θέλετε να σταματήσω να καλύπτω την επικαιρότητα, φύγετε από τον υπολογιστή και κάντε κάτι για τις ειδήσεις. Ορίστε, πώς σας φαίνεται αυτό;»

Λεπτομέρεια: Η κονκάρδα της Χίλντι γράφει «Αγαπώ την ελευθερία του λόγου».

The post Η εννιάχρονη ρεπόρτερ που δεν παίζει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα