Η Ελληνοαμερικανίδα που ξεμπρόστιασε τον Μόργκαν Φρίμαν

Ζούμε χωρίς αμφιβολία στην εποχή των απανωτών αποκαλύψεων σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν υποστεί άνδρες και γυναίκες, από σελέμπριτις που άλλοτε βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Αυτή τη φορά, οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως, έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μία μάχιμη ελληνο-αμερικανίδα ρεπόρτερ του CNN, η Κλόι Μέλας (όπως προφέρεται για λόγους ευκολίας στις ΗΠΑ το όνομα Χλόη Μελά), έκανε εξάμηνη έρευνα σχετικά

με τον Μόργκαν Φρίμαν.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα των New York Times και του National Herald, «ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, η Μέλας κατέληξε μαζί με τη συνάδελφό της Αν Πανγκ, στο πόρισμα ότι αρκετές γυναίκες κατηγορούν τον διάσημο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση. Η ανάρμοστη συμπεριφορά είχε πολλές εκφάνσεις: από αγγίγματα μέχρι ανήθικες προτάσεις που έκαναν τις γυναίκες αυτές να νιώσουν πολύ άβολα. Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα όμως είναι, ότι ο αρχικός πληροφοριοδότης που πυροδότησε την έρευνα της ελληνοαμερικανίδας, ήταν ο ίδιος της ο εαυτός!».

Είναι λοιπόν αυτή η αμήχανη στιγμή που μια γυναίκα πηγαίνει να κάνει τη δουλειά της, στη συγκεκριμένη περίπτωση να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο ηθοποιό και καταλήγει να παρενοχλείται σεξουαλικά από τον ίδιο-ίσως αυτός να είναι και ο ορισμός του αποκλειστικού ρεπορτάζ όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδους σκάνδαλα: «τον περασμένο χρόνο είχε πάει να καλύψει ένα event για την ταινία «Going in Style», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν και Αλαν Αρκιν. Η Κλόι Μέλας, η οποία εκείνη την εποχή ήταν έγκυος στον γιο της Λίο, υποστηρίζει ότι ο Φρίμαν την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και έκανε διάφορα σχόλια του τύπου “μακάρι να ήμουν παρών” (στη σύλληψη του παιδιού της!) με κάποια από αυτά τα σχόλια να έχουν-για κακή του τύχη-, μαγνητοσκοπηθεί!» περιγράφει το δημοσίευμα των Times.

Και συνεχίζοντας: «η δημοσιογράφος ανέφερε το περιστατικό στο CNN, που στη συνέχεια ενημέρωσε την Warner Bros, την εταιρεία παραγωγής της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Φρίμαν. Αργότερα η εταιρεία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου με βάση ένα και μοναδικό σχόλιο του Φρίμαν που είχε καταγραφεί σε βίντεο και ότι κανείς άλλος από τους υπαλλήλους που ήταν παρόντες δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα».

Ο Φρίμαν, σε μια προσπάθειά του να υπεραπιστεί τον εαυτό του δήλωσε ότι του αρέσει να κολακεύει τους ανθρώπους προκειμένου να νιώθουν άνετα μαζί του, αλλά δεν έχει παρενοχλήσει ποτέ σεξουαλικά κάποια γυναίκα.

Ο ηθοποιός όμως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με ουκ ολίγες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά που έκαναν εις βάρος του γυναίκες, όπως αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του CNN.

Ο ίδιος δήλωσε ότι νιώθει «καταρρακωμένος», καθώς «δεν είναι σωστό να εξισώνεις φρικαλέα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης με παρεξηγημένα κοπλιμέντα ή χιούμορ»-τη δήλωση αυτή την έκανε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε ότι ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επρόκειτο να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές για δύο από τις δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης που εκκρεμούν εις βάρος του.

H Visa πάντως, θορυβημένη από όλη αυτή την κακή δημοσιότητα, έσπευσε να αποσύρει όλα τα διαφημιστικά στα οποία ο Φρίμαν είχε δανείσει τη φωνή του.

Το ρεπορτάζ του CNN περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την περίπτωση μιας γυναίκας που εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής και ο ηθοποιός είχε αποπειραθεί-χωρίς επιτυχία-να της σηκώσει τη φούστα. Κάποιες άλλες γυναίκες, μίλησαν για ανεπιθύμητα αγγίγματα του Φρίμαν στους ώμους και στην πλάτη τους. Κατά κύριο λόγο, όλες όσες τον κατηγορούν, μιλούν για το πώς συνήθιζε να τους κάνει σχόλια για το σώμα ή τα ρούχα τους, και ότι τις έκανε να νιώθουν άβολα καθώς τις κοίταζε επίμονα.

Αίσθηση έχει κάνει και το σχόλιο ενός άνδρα που εργαζόταν παλιότερα στην εταιρεία παραγωγής του Φρίμαν και είπε χαρακτηριστικά ότι ο 80χρονος ηθοποιός «συμπεριφερόταν σαν γλοιώδης θείος».

Και κάπως έτσι, ο βραβευμένος με το Οσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Million dollar baby» του Κλιντ Ιστγουντ, που υπήρξε επίσης υποψήφιος ως «Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι» και για τον ρόλο του στην ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, έχει δώσει τη φωνή του σε δεκάδες διαφημιστικά αλλά και αφηγήσεις ντοκιμαντέρ, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρότατο πλήγμα κατά της φήμης, της καριέρας και της ίδιας της υπόστασής του. Και μάλιστα από μια έγκυρη πηγή όπως είναι το CNN.

The post Η Ελληνοαμερικανίδα που ξεμπρόστιασε τον Μόργκαν Φρίμαν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα