Η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: «Επεσε στο κενό υπό την απειλή μαχαιριού» [βίντεο]

Σε επίσημες ανακοινώσεις για τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα και τους συλληφθέντες για το μοιραίο επεισόδιο τη νύχτα της 15ης Αυγούστου που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο νέο, προέβη η Ελληνική Αστυνομία.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο ένας εκ των τριών αλλοδαπών που συνελήφθησαν, ο ανήλικος Πακιστανός, είχε συλληφθεί ξανά στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο. Είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκε

ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, όπως πρόεκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων -όπως διευκρινίστηκε- σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανέφερε ότι γύρω στις 22:50 -ενώ ο 25χρονος καθόταν μάζι με την 23χρονη φίλη του σε βραχώδη περιοχή στον λόφο του Φιλοπάππου- τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, οι δύο αλλοδαποί αποχώρησαν, στη συνέχεια, όμως, επέστρεψαν μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της που περιείχε 60 ευρώ, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ., «υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του».

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη κάλεσε την Αστυνομία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα της Αστυνομίας, συνέχισε ο κ. Χρονόπουλος, επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες της 23-8-2018 τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίστηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Όσον αφορά το ποινικό παρελθόν των δραστών, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για σεσημασμένους, καθώς όπως προέκυψε, έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ σε έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξεταστεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

The post Η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: «Επεσε στο κενό υπό την απειλή μαχαιριού» [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα