Ιός του Δυτικού Νείλου: Μην ανησυχείτε, όλα υπό έλεγχο, λέει ο υπ. Υγείας

Εντεκα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων έξι την τελευταία εβδομάδα; Προειδοποίηση της πρεσβείας των ΗΠΑ προς τους αμερικανούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού;

Mην ανησυχείτε, η κατάσταση δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός ελέγχου, δήλωσε στο Κόκκινο 105,5, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τον υπουργό δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία ότι θα έχουμε μία ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού του δυτικού Νείλου,

σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν τον ιό του Δυτικού Νείλου και με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμά πως δεν φαίνεται η κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε άλλωστε πως έχουν δοθεί έγκαιρα οι απαραίτητες κατευθύνσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει συχνές αναφορές, ενώ έχουν δοθεί και οι σχετικές οδηγίες στις Περιφέρειες για τους απαραίτητους ψεκασμούς.

Παράλληλα όμως, κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται και αυτοί σε εγρήγορση και όταν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας.

The post Ιός του Δυτικού Νείλου: Μην ανησυχείτε, όλα υπό έλεγχο, λέει ο υπ. Υγείας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα