Η δολοφονία μιας 14χρονης ανοίγει (ξανά) τη συζήτηση για το Προσφυγικό στη Γερμανία

16:06 9/6/2018 - Πηγή: Protagon

Η Σουζάνα Φέλντμαν, 14 ετών, βρέθηκε την Τετάρτη νεκρή κοντά στην πόλη Βίσμπαντεν μετά από αναζήτηση δύο εβδομάδων.

Ο καθ’ομολογίαν δράστης του φόνου, ένας 20χρονος Ιρακινός, τη βίασε, τη σκότωσε και έπειτα την έκρυψε σε ένα λάκκο. Στη συνέχεια κατάφερε να εγκαταλείψει τη χώρα με αεροπλάνο, αρχικά προς την Τουρκία και μετά στο Ιράκ, όπου και τελικά συνελήφθη από κουρδικές δυνάμεις.

Σήμερα Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Αλί Μπασάρ ομολόγησε σε ιρακινούς αστυνομικούς.

Το πτώμα της έφηβης από το Μάιντς

εντοπίστηκε κοντά σε κέντρο προσφύγων όπου είχε φιλοξενηθεί ο δράστης, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Η Σουζάνα ήταν Εβραία, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίστηκαν αποδείξεις ότι η θρησκεία της ήταν αιτία για την επίθεση που δέχθηκε. Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο στην Γερμανία συνέστησε προσοχή, προκειμένου η υπόθεση να μην αποδοθεί σε αντισημιτικό κίνητρο.

Η υπόθεση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει μία ευρεία συζήτηση για τους μετανάστες στην Γερμανία, γράφει η Deutsche Welle.

Ο 20χρονος μπόρεσε να ταξιδέψει ανενόχλητος, ενώ το όνομα στο εισιτήριό του δεν ήταν το ίδιο με αυτό στα χαρτιά του και παρά το ότι είχε τραβήξει την προσοχή των Αρχών. Υπήρχαν υποψίες εναντίον του ότι μπορεί να είχε βιάσει στο παρελθόν μια άλλη κοπέλα, χωρίς οι αστυνομικοί να καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Στο hashtag #Susanna γίνεται μια πάρα πολύ έντονη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα από την οποία δεν λείπει το μίσος και ο ρατσισμός.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ξενοφοβικού κόμματος AfD Αλις Βάιντελ έσπευσε μάλιστα να ανεβάσει βίντεο στο Twitter στο οποίο αναφέρει ότι «η Σουζάνα είναι ένα ακόμη θύμα της υποκριτικής και εγωιστικής πολιτικής ανοιχτών θυρών της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ».

Άλλοι πάλι συνιστούν ψυχραιμία και προειδοποιούν για την ανάγκη να διαχωρίζουν οι πολίτες τους φερόμενους ως δράστες από τη μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων. «Σιχαμερή» χαρακτηρίζει ένας χρήστης την εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος από δεξιούς λαϊκιστές.

Η υπόθεση φέρνει στη μνήμη κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπως αυτή στο Φράιμπουργκ, όταν ένας πρόσφυγας βίασε νεαρή γυναίκα και την άφησε να πνιγεί. Ο Χουσεΐν Κ. καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) Χόλγκερ Μινχ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για γενικεύσεις σχετικά με τους πρόσφυγες και την εγκληματικότητα τους. «Είναι κοινή διαπίστωση της εγκληματολογίας ότι νεαροί άνδρες προβαίνουν συχνότερα σε αξιόποινες πράξεις απ’ ό,τι άλλες ηλικιακές ομάδες ή γυναίκες. Το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων που ήρθαν στη Γερμανία το 2015 είναι άνδρες και κάτω των 30 ετών – επομένως δεν είναι παράξενο να αυξάνεται η εγκληματικότητα».

The post Η δολοφονία μιας 14χρονης ανοίγει (ξανά) τη συζήτηση για το Προσφυγικό στη Γερμανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα