Η Google δεν πρέπει να εμπλέκεται σε επιχειρήσεις πολέμου, ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοί της

22:03 5/4/2018 - Πηγή: Protagon

Νέο σίριαλ φαίνεται να εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστή την τεχνολογία. Χιλιάδες εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από τον ιντερνετικό κολοσσό να σταματήσει τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με το αμερικανικό Πεντάγωνο για το εγχείρημα Maven.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της ακρίβειας των χτυπημάτων από στρατιωτικά drones.

Εκείνο που φοβούνται οι εργαζόμενοι

της εταιρείας είναι μήπως μια τέτοιου είδους συνεργασία προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη φήμη της Google.

«Πιστεύουμε ότι η Google δεν θα πρέπει να εμπλέκεται σε επιχείρηση που αφορά πόλεμο» αναφέρεται στην επιστολή με παραλήπτη τον γενικό διευθυντή, Σούνταρ Πιτσάι.

«Ζητάμε να ακυρωθεί το πρότζεκτ Maven και να ξεκαθαρίσει η Google ότι θα ακολουθήσει μια καθαρή πολιτική βάσει της οποίας ούτε η ίδια η εταιρεία ούτε όμως και οι συνεργάτες της θα αναπτύξουν μια φιλική προς τον πόλεμο τεχνολογία» σημείωσαν οι εργαζόμενοι.

Το γράμμα υπέγραψαν 3.100 υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους και δεκάδες μηχανικοί. Οπως αναφέρουν οι New York Times, το προσωπικό έχει εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις του στη διοίκηση.

Πάνω από 88.000 υπάλληλοι εργάζονται διεθνώς για την Google.

Aπαντώντας στις ανησυχίες των υπαλλήλων, η επικεφαλής λογισμικού της εταιρείας, Νταϊάν Γκρέινι, ξεκαθάρισε ότι η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται για να προωθήσει όπλα, ούτε για να βοηθήσει τη λειτουργία των drones.

Διαφορετική όμως είναι η άποψη των εργαζομένων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία αγνοεί τις ηθικές ευθύνες της.

H Google, από την πλευρά της, διευκρίνισε ότι επέτρεψε στο Πεντάγωνο να χρησιμοποιήσει μερικές από τις τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνων στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος.

Αναφορικά με το «Maven», εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο BBC: «Δεν έχουμε σκοπό να προσβάλλουμε αλλά να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμο σε οποιονδήποτε πελάτη της πλατφόρμας Google Cloud. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να σώζει ζωές αλλά και να απαλλάσσει ανθρώπους από κουραστική δουλειά» συμπλήρωσε.

The post Η Google δεν πρέπει να εμπλέκεται σε επιχειρήσεις πολέμου, ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοί της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα