Γκουρού της γιόγκα στην Ταϊλάνδη για χρόνια βίαζε και κακοποιούσε τις μαθήτριές του

13:25 7/9/2018 - Πηγή: Protagon

Τουλάχιστον 16 άτομα –κυρίως γυναίκες– εργαζόμενα στο παρελθόν στο κέντρο γιόγκα Agama Yoga στην Ταϊλάνδη κατήγγειλαν ότι η σχολή λειτουργούσε ως «σεξουαλική αίρεση».

Οι εργαζόμενοι, 14 γυναίκες και δύο άνδρες, που μίλησαν στον Guardian ισχυρίζονται ότι επί 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις, τους βιασμούς και τον μισογυνισμό.

Γινόταν ακόμη πλύση εγκεφάλου σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον ρουμανικής καταγωγής γκουρού (σουάμι) για να αποκτήσουν φώτιση.

Από την ίδρυσή της, το 2003 στο νησί Κο Πανγκάν, η Αγκάμα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές ετησίως. Εκτός από τη βασική σχολή στην Ταϊλάνδη, διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, στην Κολομβία και στην Αυστρία, ενώ τα τρία τέταρτα των μαθητών της είναι γυναίκες.

Οι περισσότερες από τις 14 γυναίκες προέρχονται από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά, και μίλησαν στην εφημερίδα διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού ξεκινούσε να κάνει απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας σημεία του σώματός τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Οταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν σταματούσε, και εξανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον σουάμι ο οποίος τους υποσχόταν ότι θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες τουρίστριες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Πολλές καταγγέλλουσες, που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα συνέβαιναν, εξηγούν τη συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι αν σταματούσαν να έρχονται σε εκείνον και μιλούσαν στις Αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» σε όλη τους τη ζωή.

Οι γυναίκες άκουγαν ακόμη τους δασκάλους να τους λένε ότι πρέπει να είναι υποταγμένες στους άνδρες, ενώ και οι γυναίκες του «διδακτικού προσωπικού» συνέστηναν στις μαθήτριες να κάνουν σεξ με τον γκουρού.

Οταν 31 γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο κέντρο, το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να καταπνίξει το σκάνδαλο, αλλά πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Αλλοι δύο άνδρες, επίσης δάσκαλοι της γιόγκα, έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση ή βιασμό.

Ο σουάμι εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πια στην Ταϊλάνδη.

Το κέντρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τον Guardian ζητάει συγγνώμη για το πόσο υπέφεραν τόσες γυναίκες. Αν και δεν αρνείται τις καταγγελίες, υποστηρίζει ότι κατά του Αγκάμα διεξάγεται «εκστρατεία μίσους».

The post Γκουρού της γιόγκα στην Ταϊλάνδη για χρόνια βίαζε και κακοποιούσε τις μαθήτριές του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα