Για εκλογές τον Μάιο μιλά και ο Νίκος Φίλης

Μετά από μια απουσία εβδομάδων από τη δημόσια σφαίρα, ο συνήθως λαλίστατος Νίκος Φίλης έχει πυκνώσει τελευταία τις παρεμβάσεις του, στις οποίες μάλιστα ενίοτε διαχωρίζει διακριτά τη θέση του από τη γραμμή του Μαξίμου. Είτε με άρθρα (εδώ) στα οποία προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα για τις κινήσεις του, είτε με συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης, όπως αυτή στο 24/7 (εδώ) όπου εξέθεσε τους λεονταρισμούς του Πάνου Καμμένου για

το Σκοπιανό και τώρα, με την παρουσία του στο πάνελ του ΑΝΤ1, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών τον προσεχή Μάιο.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και κλήθηκε να απαντήσει στην κλασική πια ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος… Στην ώρα τους. Η ώρα τους είναι κατά τη γνώμη μου το τέλος της τετραετίας, όπως το’ πε και ο Πρωθυπουργός, δηλαδή σε έναν χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, για να μην μελλοντολογούμε, υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν το Μάιο όλες μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, παραπέμποντας σε τριπλές κάλπες για ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές.

Αυτή του η φράση του ήρθε να συνδυαστεί με την αποστροφή του ίδιου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ όταν είπε το περίφημο «εκλογές τον Οκτώβριο του ’19 αλλά όλα θα κριθούν από την πορεία των πραγμάτων» (εδώ περισσότερα).

Ο κ. Φίλης μάλιστα υπαινίχθηκε ότι οι εκλογές τον Μάιο δεν συνιστούν μεγάλη ανατροπή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αστάθειας, γιατί η χώρα αυτή τη στιγμή βγαίνει από μια δανειακή σύμβαση με μεγάλες δυσκολίες, έχει επιτύχει συγκεκριμένες θετικές αλλαγές στα θεμελιώδη ζητήματα της Οικονομίας. Επίσης έχει στόχους που μπορεί να επιτύχει το επόμενο διάστημα και δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει αυτή την προσπάθεια, να βγει η χώρα αυτή σιγά-σιγά από τα δύσκολα», είπε.

The post Για εκλογές τον Μάιο μιλά και ο Νίκος Φίλης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα