Το «βαθύ Μαξίμου» αντεπιτίθεται: Στο πλευρό του Καψώχα ο Καρτερός

Μετά τον Παύλο Πολάκη, ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» Σωτήρης Καψώχας βρήκε έναν ακόμη ένθερμο υπερασπιστή στο πρόσωπο του ίδιου του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Θανάσης Καρτερός –εκπρόσωπος του «βαθέος Μαξίμου»– είπε «κάτω τα χέρια από τον Καψώχα» και επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπολιτευόμενου Τύπου, σε μία άνευ προηγουμένου παραληρηματική ανάρτηση στο Facebook.

Γιατί θίχτηκε ο Κυριάκος;Δεν θίγεται καθόλου, που έχει κοινοβουλευτικό

εκπρόσωπο τον έμπιστο του Παπαδόπουλου, τον…

Geplaatst door Thanasis Karteros op Woensdag 19 september 2018

Ο επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε το ανηλεές σφυροκόπημα κατά του φλογερού υμνητή του κυβερνητικού έργου (μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης) και σηκώνοντας την παντιέρα της πόλωσης, ξεσπάθωσε κατά πάντων: του προέδρου της ΝΔ, του μη φιλικού (ή μήπως μη υποτακτικού;) Τύπου, του «αιώνιου» εχθρού του Μαξίμου που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης (δείχνοντας πόσο «ενοχλητικός» είναι για την κυβέρνηση), του ΣΚΑΪ (που έχει τιμωρηθεί με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ) και της Ενωσης Συντακτών που όπως καταγγέλλει ο κ. Καρτερός, παρεμβαίνει επιλεκτικά.

«Ο Καψώχας είπε αλήθειες, γιατί θίγεστε;» είναι σε μία φράση η ουσία της τοποθέτησης από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού.

Αυτό που είπε ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ότι ο λόγος του στη ΔΕΘ, σε κάποια σημεία, αντιγράφει τις απόψεις ιταλού θεωρητικού του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο), «παρεμπιπτόντως, είναι αλήθεια, και ας χτυπιούνται κάτω όσο θέλουν», αναφέρει χαρακτηριστικά, «άσχετα», όπως λέει, «αν [ο πρόεδρος της ΝΔ] δεν φαίνεται πιθανό να γνωρίζει τον ιταλό φασίστα».

Προς υπεράσπιση μάλιστα του Σωτήρη Καψώχα, ο Θανάσης Καρτερός αντιπαραθέτει μία σειρά από χαρακτηρισμούς που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τον Αλέξη Τσίπρα, για να βάλλει στη συνέχεια κατά της ΕΣΗΕΑ, που -οπως καταγγέλλει- «χρόνια τώρα κοιμάται τον ύπνο του αδίκου, και δεν έχει σαλέψει μπροστά σε καμιά βρισιά, καμιά προσβολή, κανένα ψέμα, καμιά υπερβολή, καμιά τσιρίδα δηλητηριώδη, γνωστών και μη εξαιρετέων ψαλτάδων του εμφυλίου των λέξεων» εναντίον του Τσίπρα.

Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η αντικειμενικότητα της δημόσιας τηλεόρασης, κατηγορεί την αντιπολίτευση ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και μία φωνή λέει «όχι» στη λογοκρισία και «την ηθική εκτέλεση δημοσιογράφων»!

«Χρησιμοποιούν όσα είπε ένας δημοσιογράφος ως πρόσχημα, για να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση εναντίον της κυβέρνησης»

«Οχι» στο διασυρμό του Καψώχα, και του κάθε Καψώχα, βροντοφωνάζει ο κ. Καρτερός και για το κλείσιμο συνιστά σε όσους τολμούν ακόμα να μιλούν για το αν έπρεπε, ή δεν έπρεπε, να πει ο δημοσιογράφος όσα απίθανα και εμπρηστικά είπε μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης (και όχι τον φιλοκυβερνητικό Τύπο), να θυμούνται ότι η ελευθερία του δημοσιογράφου αρχίζει από κει που αρχίζουν οι διαφωνίες μας με όσα λέει.

Από το παραλήρημα Καρτερού δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η αναφορά στα διαβόητα fake news, μόνο που αντί για τον αντιπολιτευόμενο Τύπο, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξει λίγο πιο κοντά του, προς το επίσης συχνά παραληρηματικό (όταν καλύπτει το ρεπορτάζ του Μαξίμου) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που τόσο πολύ ήθελε να πανηγυρίσει για τις συντάξεις.

The post Το «βαθύ Μαξίμου» αντεπιτίθεται: Στο πλευρό του Καψώχα ο Καρτερός appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα