Γεννηματά: Θα συμμετάσχω μόνο σε δύο debates

Σαφή θέση αναφορικά με το θέμα των debates της Κεντροαριστεράς, πήρε από την Κρήτη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας της, η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας με νόημα πως ο διάλογος των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα θα γίνει σε δύο τηλεμαχίες, όπως έχει αποφασιστεί από την Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, η Επιτροπή κατέληξε στη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ των υποψηφίων σε Αθήνα

και Θεσσαλονίκη, ενώ μέλη της επιτροπής ανέλαβαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Ερωτηθείσα σχετικά κατά τη περιοδεία της στην Κρήτη, η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι ο διάλογος μεταξύ όλων των υποψήφιων θα γίνει στα δύο debates που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου με την σύμφωνη γνώμη όλων. «Αυτή είναι εξάλλου σε γενικές γραμμές και η διεθνής πρακτική», τόνισε, «και αυτή θα ακολουθήσω περιφρουρώντας παράλληλα και την σοβαρότητα της διαδικασίας από κινδύνους εσωστρέφειας».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, απάντησε στις επικριτικές αναφορές σε βάρος της κυρίας Γεννηματά με αφορμή άρθρο του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, όπου ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εκφραζόταν θετικά για την έως τώρα παρουσία της υποψήφιας αρχηγού του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης. «Η Φώφη θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν, μάλλον θα εκπλαγούν για μία ακόμη φορά», έγραφε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

«Όσοι νομίζουν ότι βλάπτουν την Φώφη Γεννηματά, αναπαράγοντας δηλώσεις και άρθρα δημοσιογράφων, πλανώνται πλάνην οικτρά. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να βλάπτουν την παράταξη. Ας αφήσουν πια τις παλαιοκομματικές πρακτικές», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης για να προσθέσει: «Κατά τα άλλα, αν μας είχαν ρωτήσει, θα τους είχαμε πει ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την αρχαϊκή ρήση “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”», γιατί «άλλο οι φίλοι και άλλο οι “καλοθελητές”».

The post Γεννηματά: Θα συμμετάσχω μόνο σε δύο debates appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα