Φίλης κατά Καμμένου: «Είναι μια εκδοχή της ΝΔ με όσα λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ακραίο χαρακτήρισε σε δύο του συνεντεύξεις ο Νίκος Φίλης τον Πάνο Καμμένο όσον αφορά στις νέες δηλώσεις του περί δικαίωσης στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος… Δεν δικαιώνεται κανείς, και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα

στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κανάλι της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της Συμφωνίας, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα».

«Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο, αλλά και στην αντιπολίτευση – άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται».

Όπως σημείωσε, «να μην προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε, δεν υπάρχει απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα».

Ο κ. Φίλης στήριξε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, παρατηρώντας ότι «έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μη δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μη συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους».

Όσον αφορά την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. «Δεν πέφτει μια κυβέρνηση επειδή κάποιος το είπε στην τηλεόραση» σχολίασε αιχμηρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα, στον Αθήνα 984, ο Νίκος Φίλης ρωτήθηκε: «Δημιουργείται όμως ένα θέμα γιατί ο κ Καμένος λέει ότι δεν ψηφίζει αυτή την συμφωνία, μάλιστα ακούστηκαν σενάρια ότι θα πάει στον ΠτΔ. Από την άλλη, η ΝΔ λέει ότι από τη στιγμή που κυρωθεί θα καταθέσει πρόταση μομφής και το ερώτημα είναι αυτή η διπλή πλειοψηφία δεν δημιουργεί μια σύγχυση;» για να απαντήσει: «Δεν θέλω να μετάσχω σε μια συζήτηση που -δυστυχώς- ευτελίζει ένα μείζον ζήτημα σταθερότητας , ειρήνης και ένα εθνικό δόγμα στην περιοχή. Το κάνει μια αντιπολιτευτική σκιαμαχία από οποιαδήποτε πλευρά. Εμείς, ως κυβέρνηση έχουμε αναλάβει την εθνική και πατριωτική ευθύνη να προχωρήσουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Αυτό που έγινε την Κυριακή στα Σκόπια ενδέχεται να δημιουργήσει κάποιες καθυστερήσεις, δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά άκουσα ότι και αυτοί θέλουν να προχωρήσουν… Το ερώτημα είναι αν θεωρούμε πως η παράταση της εκκρεμότητας σε σχέση με τη γείτονα είναι κάτι επωφελές για την Ελλάδα. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της γειτονικής δημοκρατίας ψήφισαν, βεβαίως έβγαλαν ότι ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία, όμως ένα άλλο μέρος δεν ψήφισε, για πολλούς λόγους. Δεν θεώρησε ότι ήταν μια συμφωνία που έλυνε τα προβλήματα που οι ίδιοι ήθελαν να λύσουν και ότι ήταν μια μεγάλη παραχώρηση για την Ελλάδα. Αυτή την άποψη έχουν, αλλά θα μου πείτε και στην Ελλάδα κάποιοι λένε αντίστοιχα πράγματα. Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι ο εθνικισμός, η παραπληροφόρηση, η αδυναμία κατανόησης του άλλου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, οι οποίες βεβαίως και υπάρχουν, αλλά πρέπει να λυθούν. Θέλουν να διαλυθούν τα Σκόπια και να φτιαχτεί η μεγάλη Αλβανία στα σύνορά μας;».

«Δεν λέω ότι ο κ Καμένος έχει σωστή άποψη. Λάθος είναι, όπως είναι λάθος και το να συζητάμε ζητήματα βιωσιμότητας της κυβέρνησης, υπό την απειλή ότι θα υπάρξει μια κρίση σε αυτήν. Δεν το καταλαβαίνω», πρόσθεσε ο κ. Φίλης κι επεσήμανε έπειτα από σχετική ερώτηση για την ακραία ρητορική του Πάνου Καμμένου: «Ο κ. Καμένος είναι μια εκδοχή της ΝΔ με αυτά που λέει. Τα ίδια λένε, ποτέ λύση βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών. Διολισθαίνει στη ρητορική του κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε, από τα δεξιά δεν προέρχεται ο Καμένος; Έχει την ειλικρίνεια να διατυπώνει την άποψή του… Άλλο όμως διατυπώνω άποψη, άλλο προχωρώ σε κυβερνητική κρίση».

The post Φίλης κατά Καμμένου: «Είναι μια εκδοχή της ΝΔ με όσα λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα