ΕΣΩ 2018, για το interior design και την αρχιτεκτονική

Εδώ και επτά χρόνια, η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργικής σκηνής αλλά και σημαντικούς ομιλητές από το εξωτερικό επιτυγχάνοντας έτσι να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού. Με αφορμή την ημερίδα γίνονται στη Στέγη συναντήσεις των ανθρώπων του interior design

και της αρχιτεκτονικής και ζυμώσεις των απόψεών τους για τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

Η ημερίδα ΕΣΩ 2018 πραγματοποιείται την 1η Μαρτίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η φετινή ημερίδα ΕΣΩ, την οποία παρουσιάζει η αρχιτέκτονας Μάγδα Σγουρίδη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2018 στις 17:00, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις θεματικές internet sensation, αρχιτεκτονική και η πόλη, σχεδιασμός κατοικιών και ξενοδοχείων, βιομηχανικός σχεδιασμός, αλλά και έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Θα μιλήσουν οι Νίκος Κτενάς του γραφείου Nikos Ktenàs Architecture, Λαέρτης Αντώνιος Ando Βασιλείου του γραφείου LAAV Architects, Παύλος Χατζηαγγελίδης, Ελευθερία Φατσέα και Θεοδώρα Παπαδοπούλου των 314 Architecture Studio. Συμμετέχει επίσης ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος και υπεύθυνος του πολιτιστικού της εφημερίδας Καθημερινή και εμπνευστής του κινήματος «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».

Η εξοχική κατοικία «Maralah», πειραματικό έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου LAAV Architects που προτείνουν να χτιστεί στο Κάλγκαρι του Καναδά (photo: LAAV Architects)

Η Inmind είναι ο Platinum Sponsor της ημερίδας, επίσημοι καλεσμένοι της οποίας είναι οι Luke Pearson & Tom Lloyd – PearsonLloyd Studio. Να σημειωθεί ότι το duo των σχεδιαστών από το Λονδίνο, που θα μιλήσουν στο φετινό ΕΣΩ, συμπεριλαλβάνεται στα 50 κορυφαία γραφεία του κόσμου τα οποία διαμορφώνουν σήμερα το μέλλον του παγκόσμιου design.

Επίσης, με την στρατηγική συνεργασία της SGT S.A. και της έκθεσης PRODEXPO, ως Knowledge Partners, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, θεσμικοί επενδυτές του Real Estate και αρχιτέκτονες θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον, αλλά και την δυναμική που αναπτύσσεται στην Αθήνα με αφορμή επενδύσεις άνω των 10 δις Ευρώ, που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.

Θέμα του πάνελ είναι «Η νέα όψη της πόλης: Ευκαιρίες και Προκλήσεις» και συντονιστής του ο Nίκος Ρουσάνογλου, δημοσιογράφος στην Καθημερινή. Με την Ελλάδα να έχει εδραιώσει πλέον τη θέση της στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και την Αθήνα να ανακάμπτει, το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξάνεται.

Οι Χάρης Σιγανός (Executive Director, Zeus International -Wyndham Hotels), η Nαταλία Στράφτη (Chief Operating Officer Grivalia Properties), η Νένη Σπάρτση (schema 4 architects) και η Όλγα Ίτσιου (Technical Director DIMAND) θα παρουσιάσουν τρόπους, με τους οποίους μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί αυτό το ενδιαφέρον για τη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Info

Ημερίδα: ΕΣΩ 2018
Τόπος: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Ίδρυμα Ωνάση, Λ. Συγγρού 107-109,
Πώς θα φράσετε: esw.gr
Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (τιμή προπώλησης) και 30 ευρώ (μειωμένη τιμή για φοιτητές/ανέργους). Όσοι περιμένουν μέχρι την τελευταία εβδομάδα για την αγορά του εισιτηρίου τους (αν υπάρχουν διαθέσιμα έως τότε), θα πρέπει να καταβάλουν το πλήρες αντίτιμο των 50 ευρώ.
Aγορά εισιτηρίων: https://www.eventora.com/el/Events/esw18

Η πολυκατοικία «Inside-Out» του Νίκου Κτενά στο Νέο Ψυχικό τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013-2017 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

Συντελεστές: +DESIGN, Archisearch.gr
Χορηγοί: Πλατινένιος: Inmind / Χρυσός: Alumil / Ασημένιος: Miele / Χάλκινος: Europa / Διακεκριμένος: SIAS, secco / Μεγάλος Χορηγοί: Nafpliotis Glass, Kanelli SA, minotticucine, Guardian Glass, Ηρακλής / /Υποστηρικτές: S Plasticon, obqo, URBI ET ORBI, Conferience, taf, New Hotel, Architecture & Design Film Festival, Decode fab lab, Prodexpo /
Χορηγοί Επικοινωνίας: PROTAGON.GR, ek mag, lovegreece, OZONRAW, The Greek Foundation, elculture, Living Postcards, AthensVoice, Andro, ΚΤΙΡΙΟ, Επιχειρώ, Popaganda, 100% HotelShow
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα: www.esw.gr

The post ΕΣΩ 2018, για το interior design και την αρχιτεκτονική appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα