Επισείει πάλι την πολεμική απειλή η Τουρκία όσον αφορά το Αιγαίο

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη θάλασσα, η Τουρκία «θα απαντήσει με σκληρό τρόπο».

#BREAKING Any attempt from Greece to gradually widen territorial waters will be strongly responded by Turkey, says ruling AK party spokesman

— ANADOLU

AGENCY (ENG) (@anadoluagency) October 31, 2018

Ο τούρκος πολιτικός υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνη η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και κάλεσε την ελληνική πλευρά να μην το πράξει. Φυσικά, δεν παρέλειψε να παραπέμψει στην «υψηλή επίδοση» του τουρκικού στόλου, όπως και στην απειλή του γνωστού τουρκικού casus belli: «Θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο, πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του κοινοβουλίου το 1995».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: «Ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο» είπε, «ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απόσχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του».

The post Επισείει πάλι την πολεμική απειλή η Τουρκία όσον αφορά το Αιγαίο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επισείει, Τουρκία, Αιγαίο,episeiei, tourkia, aigaio