Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου

Εντονη αναταραχή επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού. Αφορμή, η μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ. Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα όταν κατάλαβαν τι συμβαίνει, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι «έδωσαν διορία ως τις 12μμ» για να έρθει κάποιος από το υπουργείο, υποστηρίζοντας

ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ενέργειες σημειώνονται στην πρώτη, τη δεύτερη και πιθανότατα την τρίτη πτέρυγα.

«Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που γίνεται εισβολή ΕΚΑΜ και “απαγωγή” κρατουμένου από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού. Κι όλα αυτά με το φόντο της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των “δικαιωμάτων”» αναφέρουν κάνοντας λόγο για «εξέγερση» στις φυλακές.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φαίνονται κάποια κλειδιά αλλά και ένας ασύρματος που βρίσκεται στα χέρια των κρατουμένων.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες και το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Κουφοντίνας, (ο οποίος κρατείται στις γυναικείες φυλακές) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου».

«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

The post Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα