Ο Παπαγγελόπουλος ξέρει από αρχείο…

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα αναθέτουν σε κάποιον ή κάποιους-υποτίθεται ειδικούς και ικανούς- να χειριστούν τις υποθέσεις των σκανδάλων. Ετσι έγινε στο παρελθόν, έτσι γίνεται και τώρα με την υπόθεση της Novartis.

Ποιος την χειρίζεται από κυβερνητικής πλευράς; Και το όνομα αυτού Δημήτριος Παπαγγελόπουλος. Το γνωρίζουν και οι πέτρες, το επιβεβαίωσαν στη Βουλή όλοι οι αντιπολιτευόμενοι και οι εμπλεκόμενοι. Μύδροι εξαπολύθηκαν εναντίον του. Μένεα

πνέουν ειδικά οι της ΝΔ και ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδωνις Γεωργιάδης, γνωρίζοντας ότι «ο Μίμης» ανήκει (ή ανήκε) στο λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο. Ο ίδιος το καυχιέται.

Δεν γνωρίζω πόση και ποια βάση έχουν αυτά που του καταλογίζουν. Αλλά θα υποστηρίξω κάτι εκ πρώτης όψεως καινοφανές. Αν ο Παπαγγελόπουλος είναι ο άνθρωπος πίσω από το «στήσιμο» της υπόθεσης, οι εμπλεκόμενοι έχουν κάθε λόγο να μην ανησυχούν!

Ας εξηγήσουμε γιατί:

Πρώτον, ο Παπαγγελόπουλος είναι πρώην εισαγγελέας. Εχει φάει τις δικογραφίες με το κουτάλι. Αν, λοιπόν, ήξερε τη δικογραφία της Novartis –πόσω μάλλον αν την «έστησε» κιόλας, όπως τον καταγγέλλουν οι πάντες- δεν μπορεί να μην κατάλαβε ότι τα όποια στοιχεία για τους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα ανακριτικό γραφείο (εκτός αν έχει βρεθεί κάτι που δεν ξέρουμε: λογαριασμός σε τράπεζα, off shore και τα παρόμοια). Χλωμό φαίνεται, τουλάχιστον επί του παρόντος. Αρα, πού αποβλέπει; Στον ντόρο και στην πολιτική εκμετάλλευση. Και μετά τέλος.

Δεύτερον, ο Παπαγγελόπουλος έχει χειριστεί στο παρελθόν ως εισαγγελέας πολύ σοβαρές υποθέσεις με πολιτικό περιεχόμενο και εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Κατέληξαν στο αρχείο. Είτε για λόγους πολιτικών ισορροπιών (υπόθεση Mayo στις αρχές του 2000 με συγκρουόμενους Μητσοτάκη και Λαλιώτη) είτε για άλλους (υπόθεση υποκλοπών λίγα χρόνια αργότερα). Περισσότερα εδώ.

Συμπέρασμα: Ως έμπειρος εισαγγελέας ο Παπαγγελόπουλος ξέρει ποια τύχη θα έχει ΑΥΤΗ η δικογραφία για τα (περισσότερα από τα) εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα: το αρχείο. Επειδή, όμως, τα τελευταία χρόνια απέκτησε κι αυτός το μικρόβιο της πολιτικής και αυτό το μικρόβιο συχνά θολώνει την κρίση και οδηγεί στη μικροκομματική αντιπαράθεση, μπορεί να «έσπρωξε» και τους ΣΥΡΙΖΑίους «συντρόφους» του (θα βγάλει σπυριά, αν το διαβάσει!) προς την κατεύθυνση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»!

Τούτων ούτως εχόντων (εκτός από την περίπτωση κάποιας άγνωστης έκπληξης, που είπαμε παραπάνω), οι εμπλεκόμενοι, που καταγγέλλουν τον Παπαγγελόπουλο ως ιθύνοντα νου της «σκευωρίας», δεν πρέπει να ανησυχούν. Aλλο ένα αρχείο (είναι πιθανότερο να) περιμένει αυτό το σκέλος της υπόθεσης. Προσωπικά, λοιπόν, οι περισσότεροι θα δικαιωθούν, είναι πιθανότατο. Δεν θα τεκμηριωθούν ποινικές ευθύνες.

Για τα άλλα δεν υπάρχει βεβαιότητα. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έπαιξαν -και παίζουν ακόμα- καλά το πολιτικό χαρτί του «παλαιού πολιτικού κόσμου», ο οποίος είναι βεβαρημένος σε θέματα διαφθοράς. Το λένε όλες οι έρευνες. Βεβαίως, το χαρτί αυτό δεν έχει την ισχύ που είχε το 2015, αλλά «περνάει» ακόμα σε ορισμένα εκλογικά στρώματα. Αυτή είναι η εξήγηση (και) για την εκμετάλλευση και για την απήχηση που είχε η υπόθεση Novartis.

The post Ο Παπαγγελόπουλος ξέρει από αρχείο… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα