Ενα κινηματογραφικό στούντιο μέσα σε… κινητό τηλέφωνο

Η αμερικανική εταιρεία RED είναι γνωστή για τις προηγμένης τεχνολογίας κάμερες και εξοπλισμό (αισθητήρες, αποθηκευτικά μέσα) που κατασκευάζει και προορίζονται κυρίως για την κινηματογραφική βιομηχανία. Κάμερες της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν από τον διάσημο σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον στα γυρίσματα της τριλογίας «Χόμπιτ».

Η RED είχε κάνει γνωστό πέρυσι ότι αποφάσισε να εισέλθει στον τομέα των κινητών τηλεφώνων δημιουργώντας

μια συσκευή που θα προκαλέσει αίσθηση με τις δυνατότητες που θα έχει στην καταγραφή και προβολή εικόνων. Η RED κάλεσε πριν από λίγα 24ωρα τους δημοσιογράφους για να τους δείξει την συσκευή στην κατασκευή της οποία συνεργάστηκε και με άλλες εταιρείες που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για κάμερες όπως η Lucid.

Δείτε δύο βίντεο για το Hydrogen One:

Το κινητό ονομάζεται Hydrogen One και αποτελεί ένα επίτευγμα σχεδιασμού, εργονομίας και τεχνολογίας. Πρόκειται για μια μεγάλη σε μέγεθος συσκευή (5,7 ίντσες) με λειτουργικό Android και ολογραφική οθόνη υδρογόνου που επιτρέπει την απεικόνιση δισδιάστατων, τρισδιάστατων, ολογραφικών επαυξημένης πραγματικότητας ή μεικτής πραγματικότητας εικόνων. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα cnet.com το κερασάκι στην… hi-tech τούρτα είναι το γεγονός πώς ενώ μέχρι σήμερα όταν κάποιος κατέγραφε εικόνες 3D δεν μπορούσε να ξέρει τι γράφει μέχρι να προβάλει το υλικό σε μια οθόνη και να φορέσει τα ειδικά γυαλιά για να το δει, με το Hydrogen One μπορεί να καταγράφει εικόνες 3D και να τις βλέπει στην οθόνη της συσκευής χωρίς τη χρήση γυαλιών.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στον ήχο που θα μπορεί να μεταβάλλεται από stereo (στερεοφωνικό) σε multi-dimensional (πολυδιάστατο) για να συνοδεύει τα ολογράμματα και να δημιουργεί μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία στο ανώτατο επίπεδο.

Το σώμα της συσκευής είναι αρθρωτό έτσι ώστε αν το επιθυμεί ο κάτοχος της να προσαρμόζει επιπλέον εξαρτήματα και εξοπλισμό. Σε όλες τις πλευρές του Hydrogen One υπάρχουν «χειρολαβές» (textured divots) για να προσφέρουν στον χρήστη του περισσότερη άνεση και καλύτερη πρόσφυση. Το κινητό θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες σε δύο μοντέλα, ένα από αλουμίνιο που θα κοστίζει 1.195 δολάρια και ένα από τιτάνιο που θα κοστίζει 1.595 δολάρια.

The post Ενα κινηματογραφικό στούντιο μέσα σε… κινητό τηλέφωνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα