Ένα διαφορετικό περιοδικό ιστορίας

Αν αναλογιστούμε την ιστορία του τελευταίου έτους στη χώρα μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν πέντε-δέκα διαφορετικές απόψεις για τα γεγονότα που όλοι ζήσαμε. Πόσο εύκολα λοιπόν μπορούμε να δεχτούμε ότι για τα παλαιότερα ιστορικά γεγονότα υπάρχει μία και αδιαμφισβήτητη αλήθεια, όπως την μαθαίνουμε στα σχολεία; Ακριβώς σ΄αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό έρχεται να απαντήσει η Αποκαλυπτική Ιστορία, που στηρίζεται και εκμεταλλεύεται την επανάσταση των πληροφοριών που σημάδεψε τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες.

Σήμερα, ΟΛΕΣ οι ιστορικές πηγές είναι πρακτικά διαθέσιμες σε ΟΛΟΥΣ και ΔΩΡΕΑΝ,

ενώ τα περισσότερα κλασικά συγγράμματα είναι διαθέσιμα στο Internet, μια αφθονία και ευκολία ασύλληπτη για τα δεδομένα των περασμένων γενεών. Με βάση αυτά, πώς μπορούμε ΟΛΟΙ να προσεγγίσουμε καλύτερα την ΙΣΤΟΡΙΑ στον 21ο αιώνα;

Η Αποκαλυπτική Ιστορία έχει την δική της πρόταση και κάθε μήνα θα την εφαρμόζει σε πολλά ακανθώδη θέματα της Ιστορίας, κυρίως ελληνικής αλλά και παγκόσμιας, με στόχο ο αναγνώστης να μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο των πηγών και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Η προσέγγιση ξεκινά καταγράφοντας τις υπαρκτές ΕΚΔΟΧΕΣ των γεγονότων και καταλήγει σε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ για την αλήθεια, δηλαδή όχι σε μία αλλά πολλές πιθανές αλήθειες, που καθένας θα σταθμίσει ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ.

Με αυτό τον τρόπο, καθένας από μας μπορεί να καταλήξει στα δικά του προσωπικά «αντικειμενικά» συμπεράσματα για τα γεγονότα, στηριγμένος στα στοιχεία που έχει σήμερα στα χέρια της η ιστορική επιστήμη και διατίθενται δωρεάν σε όλους.

The post Ένα διαφορετικό περιοδικό ιστορίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα