Ελεύθεροι όλοι για τα επεισόδια σε σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 17 νεαροί που είχαν συλληφθεί στα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για το σχολικό πρωτάθλημα, στο γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες -εκ των οποίων δέκα είναι ανήλικοι- οδηγήθηκαν την Πέμπτη ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε να συνεχιστεί η αστυνομική έρευνα, έτσι ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες

της σύρραξης και η συμμετοχή καθενός εκ των κατηγορουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης θα κληθούν να λάβουν νέες μαρτυρικές καταθέσεις, να αξιολογήσουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, σχετικά με τους τραυματισμούς που αναφέρθηκαν και να συγκεντρώσουν κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κρατώντας σιδηρολοστούς, ξύλα κ.α. οι νεαροί κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν τουλάχιστον δύο τραυματισμοί. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμπλοκές φέρεται να είχαν και εξωσχολικοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όσο για τα αίτια που πυροδότησαν τα επεισόδια φαίνεται ότι συνδέονται με άλλο περιστατικό που συνέβη δύο 24ωρα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, όταν και πάλι συνεπλάκησαν αντιπαλες ομάδες από τα δύο σχολεία.

The post Ελεύθεροι όλοι για τα επεισόδια σε σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα