Εκρηξη έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο

Εκρηξη σημειώθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα, πρωί στην Ελλάδα) σε σημείο που απέχει μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Ινδίας και αυτήν της Νότιας Κορέας. Είναι σε κάθε περίπτωση ένα περιστατικό αρκετά ασυνήθιστο για μια αστυνομοκρατούμενη χώρα.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα αστυνομικό όχημα έχει υποστεί ζημιές.

Το κρατικό μέσο Global

Times ανέφερε ότι μία γυναίκα που έριξε πάνω της βενζίνη για να αυτοπυρποληθεί απομακρύνθηκε από σημείο έξω από την πρεσβεία. Αυτό συνέβη ώρες πριν από την έκρηξη, δεν είναι όμως σαφές πώς και αν σχετίζονται τα περιστατικά.

Ενημέρωση δεν υπήρξε ούτε από την αμερικανική πρεσβεία ενώ το προσωπικό της ινδικής και της νοτιοκορεατικής πρεσβείας, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει γνώση κάποιου ασυνήθιστου γεγονότος.

Βίντεο και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για καπνούς από το σημείο.

Scene at the US embassy in Beijing, where witnesses say they heard an explosion about an hour ago. Police ordering onlookers back and stopping us filming. But no ongoing operation it seems pic.twitter.com/3KqW3RGfTM

— Tom Cheshire (@chesh) July 26, 2018

Δείχνουν επίσης μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών ενώ αστυνομικοί, ένστολοι και με πολιτικά, ζητούσαν από τους περαστικούς να μην φωτογραφίζουν ή κινηματογραφούν το σημείο.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι κοντά στην πρεσβεία έχουν μεταβεί επτά ή οκτώ οχήματα της αστυνομίας, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στο κτίριο έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

The post Εκρηξη έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα