Μπουτάρης: «Δεν πρέπει οι μετανάστες να μάθουν ότι περνούν καλά στη Θεσσαλονίκη»

Στο ζήτημα που είχε προκύψει πριν από ημέρες στη Θεσσαλονίκη με τους μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει «να μάθουν ότι περνάνε καλά στη Θεσσαλονίκη», γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν

ακόμα περισσότεροι.

Επισήμανε ακόμη μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί από πού έρχονται και ότι ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν και στρατευμένοι ισλαμιστές.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό. Γιατί υπάρχει η λογική πως αν μάθουν πως στη Θεσσαλονίκη περνάνε καλά, θα έχουμε όλο και περισσότερους», είπε ο κ. Μπουτάρης, όπως αναφέρει το voria.gr.

Πρόσθεσε ότι «η λογική της αστυνομίας είναι να αρχίζουν να σκορπίζονται σε διάφορα μέρη μέχρι τα Γρεβενά, αναζητούνται λύσεις και να οδηγούνται εκεί, αυτοί που αιτούνται άσυλο, μέχρι να το πάρουν. Το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Εάν δεν το πάρουν προωθούνται από κει που έρχονται.

» Εγώ δεν έχω καταλάβει όταν είμαι ο κ. Χασάν και λέω ότι είμαι από τη Συρία, πως αποδεικνύεται; Από τα αποτυπώματα; Ποιο διαβατήριο, δεν έχουν όλοι. Υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτούς έχει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι στρατευμένοι ισλαμιστές. Δεν είναι εύκολη ιστορία».

Διαβάστε: «Συλλάβετέ μας, σας παρακαλούμε!» – Το άτυπο camp της ΑριστοτέλουςΜαχαιρώματα, υπνόσακοι στην Αριστοτέλους και άγρια καταδίωξη λαθροδιακινητών

Ανέφερε ακόμη ότι πήρε πρωτοβουλία για να γίνει μια σύσκεψη και να βρεθεί λύση στο θέμα με τους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ δεν όφειλε. «Όλοι βρίζουν τον δήμαρχο, μάζεψέ τους» είπε.

Για το ίδιο ζήτημα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης είπε ότι η λύση που προωθείται για μια νέα δομή, στην οδό Μοναστηρίου, θα μετατραπεί σε «ξενοδοχείο ψυχών» και ότι πρόκειται για «αποσπασματική λύση».

The post Μπουτάρης: «Δεν πρέπει οι μετανάστες να μάθουν ότι περνούν καλά στη Θεσσαλονίκη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα