Οικογένειες (!) καμικάζι πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία

Μια φαμίλια ανατινάζεται, για να σκορπίσει τον θάνατο. Μπαμπάς, μαμά, παιδιά… όλοι τζιχαντιστές καμικάζι! Η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει κάτι πιο τρομακτικό από την ίδια την τρομοκρατία απαντήθηκε στην Ινδονησία – και μάλιστα δύο φορές. Μέλη οικογενειών, που έχουν δεσμούς με τζιχαντιστές –και σε μία περίπτωση έχουν ταξιδέψει στη Συρία–, ήταν πίσω από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν με διαφορά μία ημέρας στην Ινδονησία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 13 νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες.

Νωρίς την Κυριακή έγιναν στόχος επιθέσεων

τρεις εκκλησίες της πόλης Σουραμπάγια. Αυτό που συγκλονίζει είναι ότι την επίθεση υλοποίησε μια εξαμελής οικογένεια, η οποία χάθηκε όλη στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σήμερα Δευτέρα, έγινε επίθεση και κατά αστυνομικού τμήματος στην ίδια πόλη, με δράστες μια άλλη οικογένεια.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα τουλάχιστον με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που εκφράζει τους τζιχαντιστές. Είναι και αυτό μια υπενθύμιση ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να απλώνει τα πλοκάμια του, ακόμη και στην μακρινή –αλλά και κατά 90% ισλαμική- Ινδονησία.

Οι επιθέσεις έγιναν με διαφορά 10 λεπτών, όταν οι πιστοί προσέρχονταν στους ναούς νωρίς το πρωί. Οι νεκροί είναι 13 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Πίσω από την επίθεση, όπως πιστεύουν πλέον οι Αρχές, βρίσκεται μία οικογένεια, ανδρόγυνο και τέσσερα παιδιά 9 με 18 ετών.

Η οικογένεια που ευθύνεται για τις επιθέσεις την Κυριακή

Η πρώτη ενέργεια έγινε στην καθολική εκκλησία της Σάντα Μαρία από τους γιους της οικογένειας, 16 και 18 ετών, που οδήγησαν με τις μοτοσυκλέτες τους κοντά στην είσοδο του ναού όπου και πυροδότησαν τις βόμβες.

Λίγο αργότερα η μητέρα, η οποία λεγόταν Πούτζι Κουσουάντι, και οι δύο κόρες της, 9 και 12 ετών, επιτέθηκαν με βόμβα σε άλλη εκκλησία.

Ο πατέρας οδήγησε και αυτός με αυτοκίνητο-βόμβα ενάντια σε πεντηκοστιανή εκκλησία.

Η οικογένεια φέρεται να είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν μεταβεί εκατοντάδες Ινδονήσιοι για να ενταχτούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Η κατάρρευση του ISIS τους αναγκάζει να επιστρέψουν στις εστίες τους, μεταφέροντας το πρόβλημα στις χώρες τους και πλέον και την Ινδονησία.

Πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδονησίας φωτογράφιζαν εξάλλου την ισλαμιστική οργάνωση Τζέμα Ανσαρούτ Νταουλάχ, η οποία αντλεί έμπνευση από την ISIS. Με την οργάνωση συνδεόταν ο πατέρας της οικογένειας βομβιστών.

Στο δεύτερο περιστατικό, νωρίς τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στις εκκλησίες, βάση της αστυνομίας και πάλι στη Σουραμπάγια, έγινε στόχος επίθεσης με θύμα τουλάχιστον έναν αστυνομικό. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το θύμα σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Την επίθεση διέπραξαν άγνωστοι που οδηγούσαν «δύο μοτοσικλέτες».

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν τα πέντε μέλη μίας οικογένειας. Σκοτώθηκαν οι γονείς και οι δύο γιοι τους, αλλά διασώθηκε ένα κορίτσι οκτώ ετών που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

The post Οικογένειες (!) καμικάζι πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα